31-03-2016 16:16 | Door: Dimitri Reijerman

Elektrische fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank in Nederland. De e-bike doet het zelfs zo goed dat elektronicaketen Media Markt elektrische fietsen gaat verkopen.

De verkoop van elektrische fietsen is de afgelopen jaren fors aangetrokken. Brancheorganisatie Bovag meldt dat vorig jaar 25 procent van de verkochte fietsen was voorzien van elektrische trapondersteuning. E-bikes zorgen er met name voor dat fietsers grotere afstanden afleggen.

Inmiddels zijn ook snellere speed pedelecs te koop. Deze e-bikes kunnen tot 45 kilometer per uur, maar vanaf 2017 gaat voor deze fietsen wel een helmplicht gelden.

Het succes van de e-bike, die een gemiddelde prijs kent van € 1.800, heeft inmiddels ook de interesse gewekt van elektronicaketens. Zo heeft Media Markt aangegeven vanaf volgende maand in zes winkels en via zijn webshop e-bikes te gaan verkopen.

Media Markt claimt in het AD dat het in zijn vestiging in Rotterdam zo'n 120 modellen tegen scherpe prijzen gaat verkopen. De elektronicaketen loopt echter wel tegen een probleem aan: A-merken als Gazelle, Sparta, Koga en Batavus weigeren zaken te doen met Media Markt omdat dat hun reputatie zou aantasten. Ook kan de elektronicaketen in hun ogen onvoldoende service bieden.

Bron: Bovag, AD | Foto: Koga (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)