Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Dossier: Future Food & Health

Future Food Lab moet het meest duurzame restaurant van Nederland worden

13-09-2019 15:00 | Door: Albert Biondina | 0 reacties

Een universitaire proeftuin, waar geëxperimenteerd wordt met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Dat moet 'Future Food Lab' worden, een nieuwe samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en service-organisatie Sodexo. Sodexo wil samen m...

Biotech Campus Delft wordt ecosysteem voor open innovatie

06-09-2019 16:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

De Biotech Campus Delft wordt versneld ontwikkeld tot een hub voor innovatie in industriële biotechnologie. De toepassing van biotechnologie kan een belangrijke rol spelen bij het voeden van de groeiende wereldbevolking en het tegengaan van klimaatv...

Het kan wél: productiekosten duurzamer kippenvlees nauwelijks hoger

22-07-2019 16:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 3 reacties

Nieuw onderzoek laat zien dat duurzamer kippenvlees veel goedkoper is dan gedacht. Een voorspelling dat betere welzijnsnormen voor kippen tot 49 procent hogere productiekosten zou leiden is hiermee volgens World Animal Protection uit de wereld gehol...

Impact maken op grote schaal met insecteneiwit

04-07-2019 08:45 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Insectenbedrijf Protix opende in juni een nieuwe productiefaciliteit in Bergen op Zoom waar de zwarte soldatenvlieg op grote schaal wordt gekweekt en verwerkt tot eiwitten en vetten voor diervoeding. Volgens CEO Kees Aarts zijn de insecten het ingre...

CEO Wessanen: 'Kiezen tussen purpose en economisch resultaat is niet nodig'

26-06-2019 15:27 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Christophe Barnouin, CEO bij natuurvoedingsbedrijf Royal Wessanen, heeft bijna drie decennia aan ervaring in de voedselindustrie op zak. In deze periode, waarin hij enkele jaren voor Mars werkte, is hij getransformeerd tot een overtuigende voorstand...

CEO Wessanen: 'It is all about clean purpose and strong performance'

19-06-2019 17:27 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Christophe Barnouin, CEO at organic food company Royal Wessanen, has nearly three decades of food industry experience under his belt. During this period, which included a stint at Mars, he has transformed into a compelling advocate for organic food....

Lisette Kreischer strijdt voor een plantaardige toekomst

10-06-2019 09:13 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Met haar visie op een plantaardige toekomst wil Lisette Kreischer (37) impact maken. De markt voor zeewier brak ze al open met The Dutch Weed Burger. Nu vertelt ze vooral het verhaal over plantaardig voedsel, dat lang niet altijd iedereen wilt horen...

Bouwconsortium FourCare levert duurzaam ziekenhuis op

04-06-2019 17:53 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Bouwconsortium FourCare overhandigde dinsdagmiddag de sleutel van het nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda aan de Raad van Bestuur. Door middel van een warmte-koudeopslag (WKO) vermindert de CO2-uitstoot van het nieuwe gebouw met 80 procent. FourCar...

Van veevoersupplement tot CO2-opslag: het potentieel van zeewier

20-03-2019 11:42 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Ondernemer Joost Wouters verruilde na 15 jaar zijn organisatieadviesbureau voor de wereld van zeewier. “Ik ontmoette iemand die zeewier als biomassa wilde gebruiken. Ik besloot me daarin te verdiepen en ontdekte dat het veel meer te bieden heeft dan...

Hoe kan het bedrijfsleven écht werk maken van SDGs?

09-08-2018 10:06 | Door: Joyce de Thouars | 1 reacties

De meeste bedrijven kennen de duurzame ontwikkelingsdoelen en zien deze ook als een strategische kans. Toch slagen nog veel bedrijven er niet in om de doelen in hun bedrijfsvoering te integreren. Ook blijkt het communiceren van de businesscase moeil...