Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: Future Food & Health

Leppa Limo: Appelfrisdrank van overgebleven fruitresten

10-09-2020 17:42 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Fruitafval kan je laten composteren, maar het is beter om er iets hoogwaardigs van te maken. Ondernemers Rutger Homan en Liselotte van der Lugt maken een frisdrank van overgebleven fruitresten, die rechtstreeks van de boer komen. Het drankje Leppa L...

Roland van der Vorst (Rabobank): 'We moeten onszelf uit de crisis innoveren.'

21-08-2020 12:52 | Door: Paul van Liempt | 0 reacties

Roland van der Vorst is head innovation van Rabobank en hoogleraar aan de TU Delft. Hij bedenkt een nieuw internationaal verdienmodel voor zijn bank. 'Het is de verbeelding aan de macht: de boeren en wij verdienen eraan. En de wereld wordt er beter...

De groenste kaas van Nederland maak je zo

10-08-2020 06:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Cono Kaasmakers mag zich met recht de groenste kaasmaker van Nederland noemen. Directeur Wim Betten legt uit hoe de kleine boerencoöperatie dat voor elkaar bokste: “Voorop lopen is niet voldoende. We willen toonaangevend zijn.” Volgens Betten is...

Vleestaks terug op het menu: veel stemmen voor eerlijkere prijs van karbonaadje

04-08-2020 15:42 | Door: Emma Rotman | 4 reacties

Vlees is te goedkoop. De maatschappelijke kosten, zoals klimaatverandering, gezondheidsproblemen en milieuvervuiling, worden nu niet doorberekend in de prijs. Dat staat volgens steeds meer experts de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsyst...

PLUS-ondernemer: Duurzaamheid reikt verder dan het supermarktschap

31-07-2020 12:12 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Al zes jaar op rij is PLUS de meest verantwoorde supermarkt van Nederland. Wat is daarvan het geheim? Volgens supermarktondernemer Adriaan Verheul uit Benthuizen reikt duurzaamheid verder dan een verantwoord product verkopen: “We opereren lokaal en...

Kabinet experimenteert met opslag en levering van CO2 aan kassen

22-07-2020 15:45 | Door: Marc Seijlhouwer | 1 reacties

Door CO2 uit de industrie te gebruiken in de glastuinbouw kunnen beide sectoren duurzamer worden. Het probleem: de subsidie- en heffingsregelen werken zo'n uitwisseling tegen. Het kabinet wil nu experimenteren met een systeem waarin CO2 wordt opgesl...

'De overheid moet mensen weerbaar maken tegen voedingsindustrie'

05-07-2020 10:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 2 reacties

De coronacrisis laat zien wat de problemen zijn met het gezondheidsbeleid in Nederland. Dat stelt Rob Baan, producent van microgroente en cress, in de ChangeCast van DuurzaamBedrijfsleven. We heffen verkeerde belastingen, focussen op genezen in plaa...

Dankzij kunstmatige intelligentie is er 50 procent minder antibiotica nodig op de boerderij

03-07-2020 08:40 | Door: Jaime Donata | 0 reacties

De wereldwijde vraag naar zuivelproducten groeit. Maar de groei in de melkveehouderij moet op een duurzame manier gebeuren. Het Nederlandse agritech-bedrijf Connecterra helpt melkveehouders om efficiënter en duurzamer te produceren en antibiotica te...

Batterij van garnalen voor energie-opslag

01-07-2020 17:20 | Door: Marc Seijlhouwer | 1 reacties

Garnalenschillen kunnen helpen om grote batterijen duurzamer te maken. Het chitine in de schillen kan gebruikt worden voor de elektroden van speciale batterijen, die bij uitstek geschikt zijn om (duurzame) energie langere tijd in op te slaan. Dat on...

Regenwoud-keurmerk krijgt nieuwe eisen voor klimaat en natuurbehoud

30-06-2020 16:44 | Door: Marc Seijlhouwer | 0 reacties

De Rainforest Alliance, bekend van het keurmerk met de kikker, fuseerde in 2018 met het UTZ-merk en komt nu met nieuwe, strengere eisen voor milieu, sociale omstandigheden en natuur. Zo stimuleert het keurmerk boeren overal ter wereld om hun bedrijf...