Dossier: Future Food & Health

CEO Danone: ‘Het huidige model moet gezonder, duurzamer en eerlijker’

12-12-2017 18:47 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Het huidige model van de voedingsmiddelenindustrie loopt tegen sociale, ecologische en economische grenzen aan, vindt Emmanuel Faber, CEO en sinds kort de nieuwe voorzitter van Danone. Gezond en lokaal zijn volgens hem de toekomst. Dat schreef He...

Dit bedrijf transformeert met maaltijdboxen de voedselketen

11-12-2017 10:04 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De standaard zetten voor de voedselketen van de toekomst, dat is wat Drees Peter van den Bosch, directeur van Willem&Drees voor ogen heeft. De komende jaren wil hij met een aanbod van lokale en biologische maaltijdboxen écht impact maken. “Tien...

Hoe wijn- en olijfboeren op Kreta het menu van toeristen verduurzamen

07-12-2017 07:07 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Wijn- en olijfboeren verbinden aan lokale hotels en restaurants, dat is waar TUI Care Foundation op het Griekse vakantie-eiland Kreta op inzet. Doel is vakantiegangers kennis te laten maken met lokaal geproduceerd voedsel, terwijl de lokale landbouw...

Gemeente Ede pioniert nationaal en internationaal met integraal voedselbeleid

05-12-2017 16:19 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Bij steeds meer Nederlandse gemeenten staat het hoog op de agenda: voedselbeleid. Iedereen is het erover eens dat voedsel gezond én duurzaam moet zijn, maar dat er ook een boterham verdiend moet worden. Hoe kan een gemeente met haar beleid zowel soc...

Waar is het Klimaatakkoord van Parijs voor de voedingssector?

05-12-2017 09:02 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Het Klimaatakkoord van Parijs slaagde er in om bijna alle landen ter wereld achter een gezamenlijke agenda op het gebied van klimaatverandering te scharen. Er werden concrete doelstellingen opgesteld en plannen gemaakt om die ook daadwerkelijk te be...

Een nieuwe integrale benadering van regionaal voedselbeleid in Amsterdam

04-12-2017 12:07 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Amsterdam heeft vanaf dit jaar ook een eigen Food Council in navolging van succesvolle voedselraden in internationale steden zoals Toronto en Detroit. Op 7 december 2018 vindt de lancering plaats van de Food Council MRA (Metropoolregio Amsterdam). D...

'Kwart consumenten denkt over 5 jaar minder vlees te eten'

03-12-2017 10:44 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Bijna een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht over vijf jaar minder vlees te eten. Milieuoverwegingen worden genoemd als belangrijkste drijfveer, gevolgd door de impact op gezondheid en dierenwelzijn. Dat blijkt uit het rapport ‘The pro...

Louise Fresco: ‘Betaalbaar voedsel van goede kwaliteit met zo min mogelijk milieubelasting’

30-11-2017 17:50 | Door: Rianne Lachmeijer | 1 reacties

In 2050 zijn er naar verwachting 9 miljard mensen op aarde. Om die mensen allemaal van eten te voorzien, moet de voedselproductie de komende 20 tot 30 jaar met 70 procent worden vergroot. Het is een van de uitdagingen die tijdens de officiële openin...

Operatie gehad? Deze voeding helpt je herstellen

30-11-2017 13:45 | Door: Rianne Lachmeijer | 0 reacties

Na een operatie heeft jouw lichaam alle bouwstoffen, nutriënten en extra calorieën hard nodig om te herstellen. Een aantal voedingsstoffen is daarbij extra belangrijk. Een opsomming van de belangrijkste voedingsstoffen voor na een operatie. Na ee...

Plus wil in 2019 Milieukeur voor alle Nederlandse groente en fruit

30-11-2017 12:12 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Supermarktketen Plus heeft de ambitie om eind 2019 zijn volledige assortiment groente en fruit uit Nederland te laten telen onder Milieukeur. Nu is dit het geval bij circa 50 procent van alle Nederlandse groente en fruit bij Plus. Bij de teelt va...