Dossier: Future Food & Health

Themamaand Future Food & Health: 5 bijdragen aan een gezond en duurzaam voedselsysteem

18-10-2017 07:55 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

DuurzaamBedrijfsleven Media staat in november in het teken van Future Food & Health. Tijdens deze themamaand zetten we de trends op gebied van duurzame voedselproductie voor het voeden van een groeiende wereldbevolking op een rij. De wereldbe...

Wageningen focust met vernieuwde faciliteit op langere houdbaarheid producten

13-10-2017 15:02 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Wageningen Food & Biobased heeft een vernieuwde onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing in de groente-, fruit- en bloemensector geopend. Het onderzoek richt zich onder meer op het langer vers houden van producten en het terugdringen van v...

‘Velletje avocadopit is een goudmijn voor industrie en farma’

23-08-2017 09:05 | Door: Erik Verheggen | 0 reacties

Avocado’s zijn een hype bij consumenten, maar ook wetenschappers kijken met belangstelling naar de vrucht. Er blijkt een goudmijn aan nuttige stoffen in te zitten. De onderzoekers hebben hun resultaten gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de...

DSM opent nieuw en state-of-the-art biotechcentrum in Delft

03-04-2017 15:03 | Door: Erik Verheggen | 0 reacties

DSM opent maandag in Delft een nieuw centrum voor biotechnologie. Daarmee vergroot het chemieconcern de capaciteit van biotechnologisch onderzoek en de ontwikkeling van toepassingen in voeding, diervoer, biobrandstoffen, farma en biobased materialen...

Sla op water: ‘Duurzame en stabiele productie’

06-12-2016 07:41 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Het Limburgse bedrijf Van Dijck Groenteproducties teelt sla op water. Met dit product speelt de teler in op de vraag van de ‘nieuwe consument’ naar duurzame producten. Van Dijck Groenteproducties in het Limburgse America teelt groentegewassen al...

De sleutelrol van supermarkten in bestrijding voedselverspilling

03-12-2016 07:40 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Voedselverspilling vindt plaats over de gehele keten: van het moment dat voedsel geproduceerd wordt, tot het moment dat het in de koelkast (en vaker dan niet de prullenbak) van de consument belandt. Gelukkig zijn er talloze initiatieven, in elke sch...

Pasta-start-up introduceert duurzame ‘bacon’ van zeewier

02-12-2016 07:47 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De start-up Seamore, die pasta van zeewier verkoopt, brengt nu ook duurzame ‘bacon’ van 100 procent zeewier op de markt.   Dat schrijft Agf.nl. Het nieuwe product is volgens Seamore 100 procent plantaardig, maar heeft net als bacon een zilte en r...

Vlaamse voedingssector wil CO2-uitstoot fors verlagen

01-12-2016 07:01 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, stelt als doel om tegen 2030 CO2-uitstoot van de sector met 245.000 ton te verminderen. Dat meldt Fevia Vlaanderen in een bericht. De beoogde CO2-reductie komt volgens de federat...

Business check-up: Bio-afbreekbare verpakkingen

30-11-2016 18:21 | Door: Fitria Jelyta | 0 reacties

Een groot deel van het plastic afval dat in de oceaan belandt, wordt veroorzaakt door plastic voedselverpakkingen die het milieu vervuilen. Als duurzaam alternatief moeten biologisch afbreekbare verpakkingen daar verandering in brengen. Business...

Deze 7 bedrijven bezorgen voedsel duurzaam aan de deur

30-11-2016 18:01 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Elektrische bezorgwagens, elektrische fietsen, drones, bezorgrobots en natuurlijk de oer-Hollandse fiets; bedrijven maken steeds vaker gebruik van duurzame vormen van transport voor voedselbezorging. DuurzaamBedrijfsleven.nl zet zeven voorlopers op...