Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: Future Food & Health

Vleestaks terug op het menu: veel stemmen voor eerlijkere prijs van karbonaadje

04-08-2020 15:42 | Door: Emma Rotman | 1 reacties

Vlees is te goedkoop. De maatschappelijke kosten, zoals klimaatverandering, gezondheidsproblemen en milieuvervuiling, worden nu niet doorberekend in de prijs. Dat staat volgens steeds meer experts de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsyst...

PLUS-ondernemer: Duurzaamheid reikt verder dan het supermarktschap

31-07-2020 12:12 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Al zes jaar op rij is PLUS de meest verantwoorde supermarkt van Nederland. Wat is daarvan het geheim? Volgens supermarktondernemer Adriaan Verheul uit Benthuizen reikt duurzaamheid verder dan een verantwoord product verkopen: “We opereren lokaal en...

Kabinet experimenteert met opslag en levering van CO2 aan kassen

22-07-2020 15:45 | Door: Marc Seijlhouwer | 1 reacties

Door CO2 uit de industrie te gebruiken in de glastuinbouw kunnen beide sectoren duurzamer worden. Het probleem: de subsidie- en heffingsregelen werken zo'n uitwisseling tegen. Het kabinet wil nu experimenteren met een systeem waarin CO2 wordt opgesl...

'De overheid moet mensen weerbaar maken tegen voedingsindustrie'

05-07-2020 10:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 2 reacties

De coronacrisis laat zien wat de problemen zijn met het gezondheidsbeleid in Nederland. Dat stelt Rob Baan, producent van microgroente en cress, in de ChangeCast van DuurzaamBedrijfsleven. We heffen verkeerde belastingen, focussen op genezen in plaa...

Dankzij kunstmatige intelligentie is er 50 procent minder antibiotica nodig op de boerderij

03-07-2020 08:40 | Door: Jaime Donata | 0 reacties

De wereldwijde vraag naar zuivelproducten groeit. Maar de groei in de melkveehouderij moet op een duurzame manier gebeuren. Het Nederlandse agritech-bedrijf Connecterra helpt melkveehouders om efficiënter en duurzamer te produceren en antibiotica te...

Batterij van garnalen voor energie-opslag

01-07-2020 17:20 | Door: Marc Seijlhouwer | 1 reacties

Garnalenschillen kunnen helpen om grote batterijen duurzamer te maken. Het chitine in de schillen kan gebruikt worden voor de elektroden van speciale batterijen, die bij uitstek geschikt zijn om (duurzame) energie langere tijd in op te slaan. Dat on...

Regenwoud-keurmerk krijgt nieuwe eisen voor klimaat en natuurbehoud

30-06-2020 16:44 | Door: Marc Seijlhouwer | 0 reacties

De Rainforest Alliance, bekend van het keurmerk met de kikker, fuseerde in 2018 met het UTZ-merk en komt nu met nieuwe, strengere eisen voor milieu, sociale omstandigheden en natuur. Zo stimuleert het keurmerk boeren overal ter wereld om hun bedrijf...

Duurzaamheid in de zorg: gezonde voeding als businesscase voor ziekenhuizen

14-06-2020 07:00 | Door: Emma Rotman | 1 reacties

Strenge veiligheidseisen en een hoge werkdruk maken de zorg tot een uitdagende omgeving om met duurzaamheid bezig te zijn. De coronacrisis maakt dat niet eenvoudiger. Toch liggen er volop kansen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding. Met innovatie...

Ons voedselsysteem moet op de schop, vindt Jaap Seidell

24-05-2020 14:38 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

De coronacrisis legt in versnelde mate de problemen in ons voedselsysteem bloot. Producenten zitten met overschotten, terwijl op andere plaatsen juist enorme tekorten ontstaan. Duurzaam, lokaal en gezond voedsel moet veel toegankelijker worden, zegt...

Column: Kees Aarts, CEO Protix introduceert de Voetprintariër

21-01-2020 16:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Het is onoverkomelijk maar je hebt nou eenmaal een voetprint. Linksom of rechtsom ben je de aarde aan het opeten. Sommigen van ons eten de aarde meer op dan anderen. Net als een Vegetariër die minder vlees eet, zo is een Voetprintariër iemand die mi...