Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Dossier: Future Food & Health

Nieuwe app helpt 100.000 peperboeren in Indonesië

24-05-2018 11:46 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Deze maand is SpiceUp, een nieuw Geodata for Agriculture and Water project, van start gegaan. Een app gaat peperboeren in Indonesië van informatie voorzien, waardoor de peperproductie én de opbrengst van de boeren moet verbeteren. De (geo)informa...

Bedrijven zetten fabriek op voor vleesvervangers in India

23-05-2018 13:30 | Door: Britt van den Elshout | 0 reacties

Investeerder Incluvest en ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad zijn gisteren naar India afgereisd om een overeenkomst te sluiten met Schouten Europe uit Giessen en het Indiase LT Foods. De bedrijven willen in India een fabriek voor de productie va...

Infographic: Hoe agroforestry kan bijdragen aan een beter milieu

17-05-2018 08:46 | Door: Britt van den Elshout | 4 reacties

De landbouw zal in de aankomende decennia ingrijpend moeten veranderen om aan de behoeften van de groeiende wereldbevolking te doen én om klimaatverandering niet te verergeren. Agroforestry zou voor beide problemen oplossingen kunnen bieden. Agr...

100 procent plantaardige biefstuk binnenkort op de markt

15-05-2018 08:28 | Door: Britt van den Elshout | 2 reacties

Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt een 100 procent plantaardige biefstuk in productie. Vanaf 21 mei zal het product in de schappen van Britse supermarktketen Tesco liggen en vanaf juni is de biefstuk ook in Nederland verkrijgbaar. Vivera is één...

Wetenschappers ontwikkelen goedkope en efficiënte waterzuiveraar

12-05-2018 10:11 | Door: Joyce de Thouars | 0 reacties

Onderzoekers van de University at Buffalo hebben een efficiënte waterzuiveraar ontwikkeld die zonlicht en met koolstofpoeder zwartgemaakt papier gebruikt om water schoon te maken. De eenvoudige en goedkope technologie kan worden ingezet in gebieden...

ABN AMRO: groei vleesvervangers zet door

16-04-2018 16:55 | Door: Martijn van der Donk | 0 reacties

Door de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid, dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO. Het productaanbod neemt toe en dat geldt ook voor de investeringen. H...

Techniek en samenwerking nodig voor voedselzekerheid en duurzaamheid

12-04-2018 13:30 | Door: Martijn van der Donk | 0 reacties

Handelsoorlogen met de Verenigde Staten en Rusland, klimaatproblemen: voedselzekerheid kent momenteel veel bedreigingen. Dat zegt persoonlijk hoogleraar Risk management in food supply chains prof.dr. Miranda Meuwissen. Techniek en het creëren van...

Organisaties willen meer 'lelijk' groente en fruit in de supermarkt

11-04-2018 13:00 | Door: Britt van den Elshout | 0 reacties

Kromkommer roept samen met haar 43 partners de Europese Unie op om specifieke handelsnormen af te schaffen voor groente en fruit. Het gaat daarbij om handelsnormen die voornamelijk focussen op uiterlijk. In het visiedocument dat Kromkommer heeft...

‘Zet CO2-emissierechten in om veehouderij te verduurzamen’

03-04-2018 17:15 | Door: Martijn van der Donk | 0 reacties

De klimaatopgave leidt op lange termijn onvermijdelijk tot minder productieruimte voor de veehouderij en tot verandering van ons menu. Dat concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (RLI) in zijn advies ‘Duurzaam en gezond’, dat dins...

Lancering Volley Bowl als symbool voor duurzame voeding

29-03-2018 07:39 | Door: Britt van den Elshout | 0 reacties

De Rabobank en de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) hebben vandaag in Utrecht een driejarig foodprogramma gelanceerd om gezonde en duurzame voeding te stimuleren. De Volley Bowl, een halve volleybal gevuld met een gezonde maaltijd, staat centraal b...