Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: Future Food & Health

Unilever gaat op de vega-tour en wil de omzet van plantaardige producten vervijfvoudigen

18-11-2020 10:52 | Door: Eva Segaar | 0 reacties

Unilever wil de impact op het milieu te verminderen en zijn producten gezonder maken. Eén van de doelen is om binnen vijf tot zeven jaar de omzet van plantaardige vlees- en zuivelvervangers te vervijfvoudigen. De doelstellingen maken deel uit van...

Too good to Go is het meest inspirerende bedrijf van Nederland

13-11-2020 13:15 | Door: Marc Seijlhouwer | 0 reacties

Too good to go, dat met een app voedselverspilling tegengaat, is het meest inspirerende bedrijf van Nederland. Het bedrijf voert de i40 aan, een lijst van 40 inspirerende, vaak duurzame bedrijven uit Nederland en de rest van de wereld. Het is het tw...

Vegaburger en groenteworst mogen blijven bestaan

23-10-2020 15:02 | Door: Marc Seijlhouwer | 2 reacties

Het Europees Parlement stemde zojuist tegen een motie om ‘vleesnamen’ te verbieden voor vegetarische producten. Namen zoals vegaburger mogen dus blijven bestaan. Het is een overwinning voor vleesvervangers, die over het algemeen een kleinere CO2-voe...

Adopteer een avocadoboom in Zuid-Spanje voor lokaal eten en een beter milieu

22-10-2020 17:23 | Door: Eva Segaar | 1 reacties

Via CrowdFamer kun je rechtstreeks groente en fruit bestellen, zodat de boer een betere prijs krijgt voor zijn producten en de klant weet waar het vandaan komt. Dat scheelt bij tropische vruchten als avocado's en mango's bovendien veel CO2-uitstoot....

Vleesconsumptie in Nederland stijgt opnieuw, vooral door horeca en toerisme

22-10-2020 11:29 | Door: Marc Seijlhouwer | 2 reacties

Nederlanders aten in 2019 meer vlees dan het jaar ervoor: 39 kilo per jaar. De stijging komt vooral door de consumptie van kip en ander pluimvee. Gemiddeld eten Nederlanders 1,5 keer meer vlees dan gezond is volgens de Schijf van Vijf. Omdat vlees e...

20 procent van boerensubsidie gaat voortaan naar groene bedrijven

21-10-2020 14:20 | Door: Marc Seijlhouwer | 2 reacties

Als het aan de EU ligt gaat 20 procent van het landbouwbudget straks alleen naar boeren die groene dingen doen. Boeren die geen milieuvriendelijke bedrijfsvoering hebben maken geen aanspraak op dit deel van het budget. De maatregel moet helpen om ee...

Leppa Limo: Appelfrisdrank van overgebleven fruitresten

10-09-2020 17:42 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Fruitafval kan je laten composteren, maar het is beter om er iets hoogwaardigs van te maken. Ondernemers Rutger Homan en Liselotte van der Lugt maken een frisdrank van overgebleven fruitresten, die rechtstreeks van de boer komen. Het drankje Leppa L...

Roland van der Vorst (Rabobank): 'We moeten onszelf uit de crisis innoveren.'

21-08-2020 12:52 | Door: Paul van Liempt | 0 reacties

Roland van der Vorst is head innovation van Rabobank en hoogleraar aan de TU Delft. Hij bedenkt een nieuw internationaal verdienmodel voor zijn bank. 'Het is de verbeelding aan de macht: de boeren en wij verdienen eraan. En de wereld wordt er beter...

De groenste kaas van Nederland maak je zo

10-08-2020 06:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Cono Kaasmakers mag zich met recht de groenste kaasmaker van Nederland noemen. Directeur Wim Betten legt uit hoe de kleine boerencoöperatie dat voor elkaar bokste: “Voorop lopen is niet voldoende. We willen toonaangevend zijn.” Volgens Betten is...

Vleestaks terug op het menu: veel stemmen voor eerlijkere prijs van karbonaadje

04-08-2020 15:42 | Door: Emma Rotman | 4 reacties

Vlees is te goedkoop. De maatschappelijke kosten, zoals klimaatverandering, gezondheidsproblemen en milieuvervuiling, worden nu niet doorberekend in de prijs. Dat staat volgens steeds meer experts de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsyst...