29-10-2015 12:11 | Door: Chris Thijssen

Een nieuwe website adviseert marketeers en communicatieadviseurs uit de tuinbouw op het gebied van duurzame communicatie en marketing.

Dat schrijft GroenteNet. Doel van de nieuwe website, met de naam Tuinverhalen, is de tuinbouw te helpen de communicatie over duurzaamheid te verbeteren. Zowel op het gebied van business-to-business als consumentencommunicatie kan nog veel worden verbeterd, stellen de oprichters.   

“Duurzaamheid staat of valt met een goede communicatie”, schrijven oprichters Mario van Vliet en Michiel Cappendijk op Tuinverhalen. “Want wie beter communiceert, kan zijn of haar duurzame ambities beter over het voetlicht brengen. En dat is – min of meer automatisch – ook goed voor de wereld van morgen.”

Communicatiestrategie

Volgens de oprichters is communicatie over duurzaamheid ingewikkelder dan het lijkt. ‘Duurzaam’ is een complex containerbegrip, stellen ze. Daarnaast zouden consumenten kritisch zijn als het gaat om claims over het milieuvriendelijke karakter van een product of bedrijf.

Op het online platform verzamelen Van Vliet en Cappendijk kennis over duurzaam communiceren, vertaald naar de situatie voor de Nederlandse tuinbouw. Thema’s als communicatiestrategie, de rol van vormgeving en taalgebruik zijn voorbeelden die aan bod komen.

Bron: Tuinverhalen, Groentenet | Foto: THOR, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)