29-10-2015 12:29 | Door: Chris Thijssen

Britse supermarkten en voedingsbedrijven hebben sinds 2012 80.000 ton minder voedsel verspild. Door te focussen op het gebruik van verpakkingen, stootten de bedrijven 3,9 procent minder CO2 uit.

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse milieuorganisatie Waste and Resources Action Programme (Wrap). Met de Coutauld Commitment daagt de organisatie meer dan vijftig toonaangevende retailers, merken en fabrikant uit om de hoeveelheid bedrijfs- en huishoudelijk afval te verminderen, schrijft BusinessGreen.

De bedrijven hebben afgesproken de hoeveelheid boodschappen-, product- en verpakkingsafval in 2015 met 3 procent te verminderen ten opzichte van 2012. De laatste cijfers wijzen uit dat de bedrijven sinds 2012 80.000 ton minder voedsel hebben verspild. Dat is een vermindering van 3,2 procent ten opzichte van het basisjaar.

De resultaten tonen daarnaast de inspanningen ter vermindering van verpakkingsafval. Dankzij veranderingen in het gebruik van verpakkingsmateriaal en een verhoging van recyclingpercentages, wisten de bedrijven hun CO2-uitstoot met 3,9 procent te verlagen.

Bron: BusinessGreen | Foto: Dean Hochman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)