04-11-2015 18:54 | Door: Chris Thijssen

Het Nederlandse bedrijf Merla Agribusiness is gestart met de verkoop van algen en zeewier in diervoeding. Het bedrijf zoekt partners voor de verdere ontwikkeling van de producten.

Dat schrijft De Molenaar. Volgens Ad Merks, directeur van Merla Agribusiness, kan de toevoeging van zeewier en algen vooral bij koeien, varkens en paarden de gezondheid en de vruchtbaarheid verbeteren.

De aanwezigheid van bioactieve stoffen in de algen of het zeewier bepaalt, naast de gehaltes aan sporenelementen en vetzuren, de toegevoegde waarde van deze voedingssupplementen, zegt Merks tegen De Molenaar.

“Een juiste combinatie van algen of zeewier kan namelijk als een natuurlijk antibioticum worden gezien, door verbetering van de pens en darmflora en verhoging van de weerstand van de dieren.”

Merla Agribusiness is voor de ontwikkeling van verschillende producten op zoek naar partners en specialisten met ervaring in diervoeding of diergezondheid voor de Nederlandse en Belgische markt. Tot de doelgroep behoren volgens Merks in ieder geval bedrijven met koeien, varkens en paarden.

Bron: De Molenaar | Foto: Tristan Schmurr, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)