04-11-2015 13:38 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn, Rabobank en Food Valley NL starten Food Lab 2015, een competitie voor innovatieve start-ups. De bedrijven zoeken innovatieve oplossingen voor verduurzaming van de voedselketen.

De Food Lab 2015-competitie is geïnitieerd door communicatiebureau Ketchum. Samen met Albert Heijn, Rabobank en Food Valley NL roept het bureau innovatieve start-ups in de voedselsector op om hun idee voor een duurzame en veilige voedselketen in te sturen.

De winnende start-up krijgt niet alleen een plek in het schap van Albert Heijn, maar is ook verzekerd van een plek in het StartLife Incubation Program van Food Valley NL. Daarnaast ontvangt de winnaar communicatie- en PR-advies van Ketchum en een masterclass circulaire business van de Rabobank.

Meest innovatieve start-up

Het is de bedoeling dat start-ups een kort filmpje uploaden waarin ze hun businessidee uitleggen. Op de website van de competitie, kunnen lezers de video’s delen via social media. Uit de tien populairste inzendingen kiest een vakjury vervolgens drie finalisten.

De drie finalisten presenteren hun businessidee op 15 december tijdens het Food Lab Event. Hier worden zij kritisch bevraagd door de juryleden. Daarnaast gaan de start-ups met elkaar, de jury en het publiek in gesprek over actuele thema’s in de voedselsector.

Op basis van de presentaties kiest de vakjury de ‘Meest innovatieve food start-up 2015’.

Bron: Ketchum European Foodlab | Foto: Albert Heijn