04-11-2015 21:15 | Door: Chris Thijssen

De Britse supermarktketen Morrisons gaat onverkochte, maar nog steeds eetbare voedingsmiddelen doneren aan lokale goede doelen. Hiermee wil de retailer voedselverspilling minimaliseren.

Morrisons gaat in het Verenigd Koninkrijk voedsel dat niet meer kan worden verkocht, maar nog wel eetbaar is, doneren aan maatschappelijke organisaties in de buurt van zijn supermarkten. Het gaat onder andere om producten als fruit, groenten, producten in blik.

Het besluit van de supermarktketen volgt op een proef in honderd supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. De proef wordt begin 2016 uitgebreid naar vijfhonderd Morrisons-winkels. Hiermee wil de retailer zijn voedselafval verminderen.

Voedselverspilling minimaliseren

Morrisons zegt al langer te werken aan het minimaliseren van voedselafval in zijn winkels. Zo geeft de retailer korting op voedsel dat tegen de tenminste houdbaar tot (tht)-datum loopt of gebruikt het bedrijf dit voedsel in zijn eigen personeelskantines.

Producten die toch overblijven, verdwijnen waar mogelijk niet bij het vuil, maar worden gebruik om energie van te produceren. Volgens Andrew Clappen, Group Corporate Services Director kan er toch meer waarde worden gehaald uit dat voedsel.

“Het idee dat goed voedsel wordt verspild, staat ons niet aan”, zegt hij in een persbericht. “Dit programma zorgt ervoor dat we een thuis vinden voor de kleine hoeveelheid onverkochte voedingsmiddelen in onze winkels.”

Bron: Morrisons | Foto: Tom Page, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)