11-11-2015 18:24 | Door: Chris Thijssen

Danone heeft een nieuw klimaatbeleid in het leven geroepen. Hiermee wil de producent zijn CO2-uitstoot in de gehele productieketen tegen 2030 met 50 procent terugdringen.

Het nieuwe klimaatbeleid omvat zowel de eigen activiteiten van Danone, zoals productie, verpakken en logistiek, als de activiteiten buiten de eigen muren. Hieronder vallen vooral de landbouwactiviteiten, verantwoordelijk voor 65 procent van de totale CO2-uitstoot van het bedrijf.

Met het nieuwe beleid wil de producent van zuivelproducten, flessenwater en medische voeding dan ook de totale CO2-uitstoot in zijn keten aanpakken. Die totale uitstoot lag in 2014 op 18,8 miljoen ton. In eerste instantie streeft Danone naar een CO2-reductie van 50 procent tussen 2015 en 2030.

Ontbossing

Om deze doelstelling te bereiken, heeft Danone verschillende prioriteiten opgesteld. Zo wil de producent tegen 2020 de impact van zijn productieketen op de ontbossing volledig elimineren. Ook wil het bedrijf zijn voedsel- en waterketen veerkrachtiger maken.

Tot slot streeft Danone naar een aanbod van gezondere dieetopties. Hierbij wil de producent gebruik maken van duurzaam geproduceerde grondstoffen die efficiënt worden gebruikt.

Om zijn vooruitgang op het gebied van CO2-reductie te meten, gebruikt Danone een speciale module. Vanaf 2020 kunnen ook alle dochterondernemingen van Danone die module in gebruik nemen. 

Verduurzaming landbouw

Eerder dit jaar riep Danone samen met Mars al een fonds in het leven om de landbouw te verduurzamen. Het investeringsfonds, met een startkapitaal van € 120 mln, richt zich op producenten en leveranciers van vanille, cacao, suiker en palmolie. Dat zijn de meest gebruikte grondstoffen in de producten van de producenten.

Bron: Danone | Foto: Danone (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)