17-11-2015 07:30 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up Livin Farms zoekt op Kickstarter investeerders om een kweekkast voor meelwormen op de markt te brengen. De insecten vormen volgens de makers een duurzame en gezonde voedingsbron.

In de kweekkast Hive groeien uit eitjes van de meeltor meelwormen. Voor elk groeistadium is een lade aanwezig in de Livin Farms Hive. De insecten zijn te voeden met restjes groenteafval en oud brood. Uiteindelijk vallen de meelwormen in een bakje, terwijl filters en een ventilator de kweekkast geurloos houden.

Hive

Door de insecten in te vriezen, te koken of te bakken ontstaat volgens Livin Farms een gezonde voeding die dienst kan doen als vleesvervanger. Zo bevatten de meelwormen veel proteïnen, vezels en vitaminen. Daarnaast hebben de meelwormen volgens Livin Farms veel minder milieubelasting per kilogram dan vlees afkomstig van runderen, en vormen de insecten daarmee een duurzame vorm van voedsel.

Tot 500 gram meelwormen

Wekelijks kan er 200 to 500 gram aan meelwormen worden gekweekt. Bovendien kan de kweekcyclus steeds opnieuw gestart worden door meeltorpoppen boven in de kweekkast te plaatsen.

De makers hebben het concept naar eigen zeggen volledig uitgewerkt. Zij hopen op Kickstarter $ 100.000 op te halen om te kunnen beginnen met de productie van de kweekkast. Op moment van schrijven is meer dan de helft binnen, terwijl de inzamelactie nog bijna 1,5 maand doorloopt.

Bron: Kickstarter | Foto: Living Farms