18-11-2015 09:48 | Door: Aveline Bies

De start-up New Wave Foods poogt kunstmatige garnalen te kweken in een laboratorium. Dit biedt een oplossing voor problemen die ontstaan bij de huidige commerciële visserij.

De Amerikaanse start-up New Wave Foods test verschillende manieren om eiwit uit algen, het belangrijkste voedsel van de garnalen, te onttrekken. Het gewonnen eiwit wordt gemengd met gels om imitatiegarnalen te produceren.

De smaak is volgens Jennifer Kaehms, CEO van New Wave Foods, makkelijker na te bootsen dan de textuur van de schaaldieren. Kaehms vergelijkt de productie van de namaakgarnalen met die van brood.

“Als je te lang kneed wordt het brood te stevig, kneed je te weinig dan wordt het te zacht", zegt Kaehms tegen Engadget. "De manier waarop we de eiwitten mixen en vormgeven geeft de namaakgarnalen hun textuur.”

Duurzame zeevruchten

De commerciële garnalenvangst is een tak binnen de visserij die veel nadelige gevolgen heeft voor ecosystemen. Door middel van de nieuwe technologie creëert de start-up de mogelijkheid om vegetarische zeevruchten uit algen te maken.

Momenteel is New Wave Foods aan het werk binnen de start-upincubator IndieBio. De incubator uit San Francisco investeerde $ 250.000 in New Wave Foods en verschillende andere teams. In februari 2016 presenteren deze hun werk. Dan zal blijken of de ideeën levensvatbaar zijn.

 

Bron: Engadget | Foto: Phu Thinh Co, Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)