19-11-2015 07:10 | Door: Aveline Bies

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat samenwerken met cateringbedrijf Sodexo in Amerika om in tien duurzame maaltijden te ontwikkelen.

Door kleine veranderingen aan te brengen in populaire gerechten, wordt de maaltijd voedzamer en is de milieu-impact kleiner. De nieuwe maaltijden zijn voedzaam, hebben een lage CO2-voetafdruk en zijn bereid met ingrediënten die verantwoord zijn. Ten minste twee derde van elke maaltijd bestaat uit voedsel dat van planten afkomstig is, om de impact van de vleesindustrie te reduceren. Vis- en vleesproducten die wel in de maaltijden worden verwerkt zijn gecertificeerd.

De komende weken biedt Sodexo de maaltijden in pilotvorm aan aan acht scholen waar de cateraar nu al maaltijden levert. ''Het is heel belangrijk dat de maaltijden die we hebben gecreëerd, goed smaken'', zegt een chef van Sodexo. Na het pilotprogramma wil Sodexo de maaltijden onder het 'Green & Lean' logo aanbieden aan meerdere scholen, universiteiten en bedrijven. 

Gezondheid van mens en aarde

Voor het WNF vormen de maaltijden een onderdeel van hun 'LiveWell' project. Dit project stimuleert duurzame eetgewoonten. ''Met LiveWell proberen we simpele, uitvoerbare richtlijnen te geven bij het uitkiezen van een dieet dat de gezondheid van jezelf en van de aarde verbetert en tegelijkertijd ook betaalbaar is'', zegt woordvoerder Nick Hughes. 

Bron: Edie | Foto: Luca Nebuloni, via Flickr (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)