24-11-2015 16:26 | Door: Chris Thijssen

Coca-Cola Enterprises heeft dinsdag een nieuwe glaslijn in gebruik genomen in zijn fabriek in Dongen. Hiermee kan het bedrijf zijn energie- en waterverbruik naar eigen zeggen fors terugdringen.

Coca-Cola Enterprises, de grootste onafhankelijke bottelaar van Coca-Cola ter wereld, investeerde € 10 mln in de nieuwe geautomatiseerde glaslijn. De nieuwe lijn vult en reinigt 55.000 glazen flessen per uur. Dat zijn er ruim 20.000 meer dan voorheen. Voor het proces zijn volgens het bedrijf bovendien veel minder water en energie nodig.

Zo is de flessenspoelmachine ontworpen om met 50 procent minder water flessen te reinigen. Doordat de machine ook is voorzien van een systeem voor warmteterugwinning, wordt zo’n 30 procent minder energie in de vorm van stoom gebruikt.

Efficiënt systeem

Volgens Rein de Jong, Director Supply Chain Operations van Coca-Cola Enterprises, sluit de nieuwe glaslijn aan op de ambitie van het bedrijf om de laatste technologische inzichten toe te passen in de productieprocessen en om zo duurzaam mogelijk te produceren. “Bovendien zijn we in staat veel sneller productwissels uit te voeren, waardoor het nieuwe systeem ook veel efficiënter is dan de vorige glaslijn”, zegt hij in een persbericht.

Bron: Coca-Cola Enterprises | Coca-Cola Enterprises (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)