01-12-2015 07:04 | Door: Chris Thijssen

Hilton Worldwide gaat in de restaurants van zijn Europese hotels alleen nog MSC-gecertificeerde kabeljauw serveren. Hiermee wil de hotelketen zijn visinkoop verduurzamen.

In eerste instantie gaat het om restaurants van 41 Hilton-hotels in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De overstap op kabeljauw die is gecertificeerd volgens de richtlijnen van de Marine Stewardship Council (MSC) is onderdeel van de strategie van Hilton om verantwoorder en duurzamer in te kopen.

In april dit jaar bande de hotelketen al haaienvinnen uit al zijn restaurants wereldwijd. Hilton Singapore zette daarnaast als eerste hotel in Azië MSC-gecertificeerde visproducten op de kaart.

Duurzame visserij  

“Vis is een populaire keuze bij onze gasten en het is noodzakelijk dat we duurzame visserij in onze inkoopstrategie inpassen zodat vis ook in de toekomst beschikbaar is”, zegt Maxime Verstraete, Vice President Sustainability bij Hilton Worldwide, in een persbericht. “Met duidelijke MSC-labeling op onze menu’s kunnen we onze gasten steeds meer duurzame visopties bieden.”

De aankondiging volgt op het bericht dat Hilton samen met het World Wildlife Fund (WWF) de wereldwijde activiteiten van hospitality-bedrijven gaat evolueren om de impact ervan op het milieu te reduceren. Daarnaast spoort Hilton de managers van zijn hotels aan om het gebruik van duurzame producten en diensten te verhogen.

Bron: Marine Stewardship Council | Foto: Hilton Worldwide (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)