07-11-2016 12:05 | Door: Chris Thijssen

De Nederlandse winkels van discounter Aldi gaan in de toekomst wekelijks doneren aan lokale voedselbanken. Dat moet voedselverspilling in de filialen tegengaan.

Hiertoe hebben Aldi en Voedselbanken Nederland een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Als onderdeel daarvan gaan de circa vijfhonderd filialen van Aldi wekelijks levensmiddelen leveren aan de Voedselbank.

Het gaat hierbij om overschotten, die niet meer kunnen worden verkocht, maar nog wel consumeerbaar zijn, laat Aldi in een reactie weten. De supermarkten gaan levensmiddelen uit vrijwel alle (vers)categorieën doneren.

Voedselverspilling tegengaan

Het tegengaan van voedselverspilling is al enkele jaren een belangrijk maatschappelijk thema voor Aldi, zo schreef de supermarktketen onlangs in zijn eerste duurzaamheidsverslag.

“Wij willen onze klanten stimuleren om verantwoord om te gaan met levensmiddelen. Daarbij zijn wij alleen geloofwaardig als wij ook met een kritische blik naar onze eigen processen kijken. Nauwkeurig voorraadbeheer van onze producten is een voorwaarde om overschotten te vermijden”, laat Aldi weten.

“Desondanks kunnen wij niet altijd voorkomen dat wij consumeerbare producten, die niet meer aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, uit onze schappen moeten halen. Daarom zijn wij een samenwerkingsverband gestart met de Voedselbank. Daarbij geven wij alleen levensmiddelen aan de Voedselbank die volledig geschikt voor consumptie en niet over datum zijn”, besluit de supermarkt.

Bron: Aldi | Foto: Aldi