11-11-2016 13:59 | Door: Erik Verheggen

Duurzaam aanbesteden betekent meer innovatie en minder juridische taal. De gemeenten Enschede en Losser zetten hun koffie en thee circulair in de markt.

De gemeente Enschede besteedt deze keer geen vooraf volledig uitgewerkte koffie- en theeoplossing aan, maar wil partners uitdagen om met een slimme, circulaire warme en koude drankenvoorziening te komen, zo meldt de gemeente. De aanbesteding is vorige week gepubliceerd op aanbestedingsplatform Negometrix.

Enschede en Losser zoeken naar nieuwe, circulair verantwoorde businessmodellen. Beheer, onderhoud, eigendom van de technische benodigdheden en verpakkingen, blijven bijvoorbeeld bij voorkeur in de handen van leverancier, net als de duurzame verwerking van afvalproducten.

Circulaire economie

De opdracht omvat daarom de gehele voorziening van koffie, thee, chocolade, warm en koud water. De aanbesteding is opgetuigd volgens het model Rapid Circular Contracting, dat is ontwikkeld door de Stichting Circulaire Economie. Winnaar van de aanbesteding is de partij met de grootse expertise en het grootse vakmanschap en innovatievermogen. 

Bron: Gemeente Enschede, aanbestedingsdocumenten | Foto: Mikesh Kaos, Creative Commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)