16-11-2016 12:19 | Door: Chris Thijssen

Drankenproducent Bacardi heeft, ruim een jaar eerder dan voorgenomen, de uitstoot van broeikasgassen gehalveerd. Dat is te danken aan verschillende duurzame maatregelen.

De reductie, die overeenkomt met 15.000 auto’s die van de weg worden gehaald, is te danken aan de verschillende energiebesparingsmaatregelen die Bacardi doorvoerde in zijn destilleerderijen, bottelarijen, bezoekerscentra en kantoren.

Duurzame dranken

Zo zijn verschillende destilleerderijen inmiddels uitgerust met biomassa-installaties, die draaien op hernieuwbaar materiaal, zoals houtpellets en agavevezels, een bijproduct van Bacardi’s productieproces.

Daarnaast maken verschillende productielocaties gebruik van hernieuwbare elektriciteit, afkomstig van windmolens en warmteterugwinningssystemen. Verder zijn verlichting, motoren, verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling onder handen genomen en vervangen door energie-efficiëntere alternatieven.

Sustainable Development Goals

Aanvankelijk stelde Bacardi zichzelf als doel de uitstoot van broeikasgassen in zijn operaties in december 2017 met 50 procent te hebben verlaagd. Deze reductie heeft de drankenproducent nu echter al behaald.

Bacardi kijkt nu dan ook al vooruit en heeft zich voorgenomen binnenkort nieuwe reductiedoelstellingen te communiceren. Die zullen in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, stelt de producent.

Bekijk hier een motion graphic over de reductie van Bacardi:

Bron: Bacardi | Foto: public domain