10-11-2017 12:18 | Door: Chris Thijssen

Victus is een nieuw groeikapitaalfonds voor de voedsel- en landbouwsector in de Benelux. Het streven van het fonds is om € 75 mln te investeren in deze sector, die volgens Victus van groot belang is om op duurzame wijze te voldoen aan de voedselvraag van een groeiende wereldbevolking.

Het fonds participeert in bedrijven met een operationele winst vanaf € 1 mln en de maximale participatie per bedrijf bedraagt € 12 mln. De participatie kan zowel minder als meer dan 50 procent van de aandelen zijn. Daarnaast kan Victus aandelen van zittende aandeelhouders overnemen en zelf groeikapitaal in het bedrijf stoppen.

Duurzame voedselvoorziening

Volgens Victus hebben agrifood-bedrijven grote invloed op de economie, de samenleving en het milieu in de wereld. Nu de wereldbevolking stijgt naar ruim € 9 mrd in 2050, groeit ook de vraag naar voedsel. Minder beschikbaarheid van landbouwgrond en grondstoffen leidt tegelijkertijd tot een behoefte aan innovatie en vernieuwing in de sector.

De mensen achter Victus kennen volgens het fonds de uitdagingen in de voedsel- en landbouwbranche en weten voor welke complexe vraagstukken ondernemers in deze branche staan.

Daarnaast speelt de Benelux, met meer dan 190.000 agrifood-bedrijven, volgens hen een cruciale rol in de ontwikkelingen in de sector. Dat maakt het volgens Victus aantrekkelijk om in de sector te investeren.

Bron: Victus | Foto: Shutterstock.com