30-11-2017 09:24 | Door: Chris Thijssen

Insecten voeden met voedselresten, deze vervolgens voeren aan vissen, die op hun beurt gewassen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Dat is wat in de Citizen Farm in de wijk Queenstown in Singapore gebeurt.

De stadsboerderij krijgt dagelijks 150 kilo voedselafval van supermarkten en restaurants uit de buurt. De insecten verwerken dit afval tot compost, die de groei van de gewassen in de boerderij bevordert.

Wanneer de insecten zijn uitgegroeid, worden ze gevoerd aan de vissen die op de boerderij worden gekweekt. Een deel van de insecten is bovendien geschikt voor humane voeding. Vervolgens gaat de ontlasting van de vissen naar de planten, die daar voedingsstoffen uithalen. Daardoor is de toevoeging van kunstmest niet nodig.

Duurzame teelt

Dit alles vindt plaats in een gesloten systeem, dat de milieu-impact van de teelt verlaagt. Zo voorkomt het gesloten systeem de aanwezigheid van ziekteverwekkers, wat het gebruik van chemicaliën overbodig maakt. Daarnaast is er slechts 10 procent van de hoeveelheid water nodig die wordt gebruikt in conventionele landbouw.

Bekijk in deze infographic hoe de teelt op de duurzame boerderij in Singapore werkt: 

 

Bron: Citizen Farm | Infographic: Robin de Boer, DuurzaamBedrijfsleven Media