30-11-2017 12:12 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Plus heeft de ambitie om eind 2019 zijn volledige assortiment groente en fruit uit Nederland te laten telen onder Milieukeur. Nu is dit het geval bij circa 50 procent van alle Nederlandse groente en fruit bij Plus.

Bij de teelt van groente en fruit onder Milieukeur wordt zuinig omgegaan met water en energie. Daarnaast wordt de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen verminderd. Ook is er aandacht voor dierenwelzijn, biodiversiteit, natuur en landschap en arbeidsomstandigheden.  

Duurzame voeding

“We maken het de consument graag gemakkelijk om gezondere en duurzamere keuzes te maken voor een lekkere maaltijd. Samen met onze leveranciers en vaste telers zorgen we ervoor dat de beste, verse producten zo snel mogelijk in de winkels liggen”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur van Plus, in een persbericht.

“En elke dag zetten we samen met onze keten stappen voor meer duurzaamheid. Het volgens Milieukeur certificeren van onze groente en fruit van Nederlandse bodem is een belangrijke stap voorwaarts.” Volgens Leebeek worden ook internationaal de mogelijkheden verkend.

Bron: Plus | Foto: Plus