27-02-2018 10:45 | Door: Martijn van der Donk

De Sustainable Restaurant Association (SRA) start 24 maart met een campagne waarin het chefs over de hele wereld aanspoort om tenminste één duurzaam gerecht op de menukaart te zetten.

De SRA is een Britse organisatie die zich wereldwijd inzet voor meer duurzaamheid in de culinaire sector. De campagne, genaamd ‘One Planet Plate’ moet restaurantgasten meer bewust maken van de impact die hun menukeuze heeft op de planeet.

Veel onbekendheid over duurzaam voedsel

Volgens Andrew Stephen, CEO van SRA valt er bij veel gasten nog een wereld te ontdekken op het gebied van duurzaam voedsel.

Een gerecht kan op verschillende manieren het predikaat ‘duurzaam’ verdienen: doordat ingrediënten lokaal geproduceerd zijn, er gebruik is gemaakt van voedseloverschotten, of doordat minder of helemaal geen vlees is gebruikt.  

Dynamische menukaart

De SRA verzamelt alle duurzame gerechten van de deelnemende restaurants in een dynamische menukaart. Die worden samen met het bijbehorende recept online gezet.

Lees verder: Hoe duurzaam zijn de Michelin-restaurants? 

Bron: BusinessGreen | Afbeelding: Adobestock