09-03-2018 12:31 | Door: Martijn van der Donk

Unilever-topman Paul Polman wordt per 1 juli voorzitter van de International Chamber of Commerce, een mondiale ondernemersvereniging. Een belangrijke taak van de CEO zal zijn om op wereldwijde schaal duurzame groei te bevorderen in het bedrijfsleven.

Pionier duurzaam ondernemen

Daarmee is hij de opvolger van huidig voorzitter Sunil Bharti Mittal (India). Als CEO van Unilever geniet Polman wereldwijd bekendheid als zakenman en pionier op het gebied van duurzaam ondernemen. Paul Polman was lid van de VN Secretaris-Generaal’s High-Level Panel dat verantwoordelijk was voor het formuleren van de Sustainable Development Goals (SDG’s), die in 2015 zijn gelanceerd.

Vervolgens werd Polman benoemd tot VN SDG Ambassadeur verantwoordelijk voor het bevorderen van de ‘Global Goals’. ICC verwierf in 2016 de hoogste ‘Observer status’ als gesprekspartner namens bedrijven bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Vooruitgang met Sustainable Development Goals

Paul Polman over zijn benoeming: “Ik kijk er zeer naar uit om toe te treden tot het ICC bestuur. Als grootste ondernemersorganisatie ter wereld speelt ICC een cruciale rol in het behartigen van de belangen van de particuliere sector en om bedrijven te helpen zich snel en verantwoordelijk aan te passen aan de huidige en opkomende mondiale uitdagingen en vooruitgang te boeken met betrekking tot de Sustainable Development Goals.”

Lees verder:

Bron: ICC