12-03-2018 14:10 | Door: Martijn van der Donk

De Britse tak van Kentucky Fried Chicken keert voor de levering aan zijn restaurants deels terug naar zijn oude distribiteur Bidvest. De Fastfoodketen heeft dit besluit genomen na computerproblemen met nieuwe vervoerder DHL. Die zorgden vorige maand voor een grote chaos: honderden gesloten restaurants. Daarnaast moest een groot deel van het vlees worden weggegooid.  

Kentucky Fried Chicken gaat voor ongeveer 300 van de circa Britse 900 vestigingen weer een beroep doen op Bidvest. Het gaat vooral om restaurants in het noorden van het land. Het grote contract met de fastfoodketen leidde vrijwel direct tot problemen in de computersystemen van de bezorgers van DHL.

Restaurants gesloten

Nog altijd is ongeveer 3 procent van de restaurants van de keten gesloten en in sommige vestigingen is het menu tijdelijk wat ingeperkt.

ICT niet op orde

Naast het feit dat DHL zijn ICT niet op orde had, beweren critici dat de postbezorger zijn logistieke proces niet handig had ingericht. Zo had DHL de beschikking over één centrale opslag. Dat maakt je kwetsbaar als dit soort problemen zich voordoen.

Lees verder:

Bron: Bloomberg