01-10-2015 13:57 | Door: Chris Thijssen

Carlsberg start samen met het Deense innovatieplatform Sustainia de zoektocht naar oplossingen voor een duurzame productie van zijn bier.

De bierproducent nodigt zowel organisaties en bedrijven als consumenten uit ideeën voor een duurzame bierproductie in te sturen. De ideeën moeten bijdragen aan de verbetering van de ecologische voetafdruk van het bier van Carlsberg.

De producent zoekt samen met het Deense innovatieplatform Sustainia naar duurzame oplossingen voor de gehele productieketen, vanaf de productie van grondstoffen tot aan de recycling van verpakkingen.

$ 20.000

Voor winnende ideeën stelt Carlsberg een geldbedrag beschikbaar. Daarbij onderscheidt het bedrijf twee prijzen. De zogeheten Cheers to Green Ideas Award is bedoeld voor gevestigde bedrijven of ondernemers met een haalbaar duurzaam concept. De winnaar van deze prijs krijgt $ 20.000 en gaat het idee samen met Carlsberg-experts uitwerken.

De tweede onderscheiding, de JC Jacobsen Special Award, richt zich op consumenten. De winnaar van deze award ontvangt $ 10.000. Beide winnaars kunnen zich daarnaast verbinden aan de Carlsberg Circular Community. Met dit partnership focust Carlsberg op het produceren en recyclen van verpakkingsmateriaal om afval te minimaliseren.

Bedrijven en consumenten kunnen hun duurzame ideeën voor Carlsberg tot en met 16 oktober insturen. De winnaar worden bekendgemaakt op 6 december, tijdens de COP21 Klimaatconferentie in Parijs.

Bron: Carlsberg | Foto: Carlsberg