01-10-2015 12:04 | Door: Chris Thijssen

CEO’s van verschillende grote voedingsconcerns roepen wereldleiders op om tijdens de Klimaatconferentie in Parijs tot een betekenisvolle overeenkomst te komen. Zo willen ze een duurzame toekomst voor de voedings- en drankenindustrie garanderen.

De tien bedrijven, waaronder Unilever, General Mills en Mars, doen deze oproep donderdag in een ingestuurde brief in de Financial Times en Washington Post. Hiermee sporen ze wereldleiders aan om tijdens de Klimaatconferentie in Parijs, die in december plaatsvindt, een overeenkomst te sluiten die een duurzame productieketen mogelijk maakt.

“We vragen jullie de kans die jullie in Parijs gepresenteerd krijgen te omarmen, en terug te komen met een zinvolle overeenkomst, die op een juiste manier wordt gefinancierd en die een echte verandering teweeg kan brengen ”, schrijven de CEO’s in de brief.

Duurzame productieketen

De zeven andere bedrijven die ingezonden brief hebben ondertekend, zijn de CEO’s van Dannon, Ben & Jerry’s, Kellogg, Nestle USA, New Belgium Brewing, Stonyfield Farms en Clif Bar. 

Naast een oproep voor de wereldleiders, stellen de bedrijven in de brief dat ze ook hun eigen inspanningen voor een duurzame productieketen een nieuwe impuls willen geven.

Het initiatief voor de oproep komt van de non-profitorganisatie Ceres, die ook andere voedings- en drankproducenten oproept zich bij het initiatief aan te sluiten. Volgens de organisatie is geen van de betrokken partijen van mening dat zijn eigen werkwijze perfect is, maar laten ze stuk voor stuk zien dat ze bereid zijn te veranderen.

Bron: Washington Post | Foto: Unilever