08-10-2015 09:57 | Door: Chris Thijssen

Mackie’s, een ijsproducent uit Schotland, heeft een nieuw zonnepark geopend. In combinatie met andere hernieuwbare energiebronnen, produceert het bedrijf hiermee 10,5 miljoen kilowattuur stroom per jaar.

Mackie’s heeft naast een fabriek ook een eigen melkboerderij in het Schotse Aberdeenshire. Het terrein is nu een park met 7.000 zonnepanelen rijker. Volgens de fabrikant produceert het zonnepark genoeg elektriciteit om 485 huizen van stroom te voorzien.

Hiermee claimt de ijsfabrikant het grootste zonnepark van Schotland in gebruik te nemen. Mackie’s realiseerde het park samen met het Schotse bedrijf Absolute Solar and Wind.

“Als bedrijf hebben we de waarde van hernieuwbare energie altijd ingezien, zowel van een economisch als een ecologisch perspectief”, zegt Mac Mackie, managing director bij Mackie’s, tegen STV News. “We dagen onszelf voortdurend uit om zo duurzaam mogelijk te werken. Door samen te werken met Absolute, kunnen we het beste uit onze hernieuwbare oplossingen halen.”

10,5 miljoen kilowattuur

Mackie’s besteedt naar eigen zeggen veel aandacht aan duurzame bedrijfsvoering. Zo is wind, met een totale capaciteit van 3 megawatt, de belangrijkste energiebron voor het bedrijf.

Met een biomassa-installatie werkt het bedrijf toe naar zijn ambitie om CO2-neutraal te opereren. In combinatie met de zonnepanelen, produceert Mackie’s  nu jaarlijks 10,5 miljoen kilowattuur hernieuwbare energie.

Bron: Mackie’s | Foto: LID, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)