05-10-2015 18:30 | Door: Chris Thijssen

De fastfoodketen Subway gaat in de Verenigde Staten al zijn nieuw te bouwen restaurants voorzien van led-verlichting. Dit is de volgende stap in de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf.

Met de installatie van LED-verlichting wil Subway zijn energie-efficiëntie verhogen. In 2014 realiseerde de fastfoodketen met LED-verlichting in een aantal Amerikaanse restaurants al een besparing van 21,9 miljoen kilowattuur, genoeg om ongeveer 2.000 huishoudens een jaar van stroom te voorzien.

1 miljard liter water

Dit nieuws volgt op andere duurzame stappen van Subway. Volgens de keten werken veel van zijn franchise-partners in de Verenigde Staten hard aan de implementatie van duurzame elementen in hun filialen. De stappen die de keten de afgelopen jaren heeft gezet, zijn onder andere het standaardiseren van speciale kranen met een verhoogde waterdruk. Dit bespaart de keten in de Verenigde Staten ruim 1 miljard liter water per jaar. 

Gerecyclede materialen

Daarnaast biedt Subway uitsluitend in zijn Amerikaanse restaurants servetten aan die in een chloorvrij proces zijn gemaakt van 100 procent gerecyclede vezels. Ze zijn bedrukt met inkt op soja- of waterbasis.

Alle verpakkingen die de keten in het land gebruikt, zijn bovendien recyclebaar of composteerbaar. Zo zijn saladebakjes en deksels gemaakt van gerecyclede water- of frisdrankflessen. Hiermee voorkwam Subway in 2014 dat 141 miljoen plastic flessen op de stortplaats terechtkwamen.

Ook de dienbladen van de Amerikaanse Subway-restaurants zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Zo verdwijnt er volgens Subway zo’n 1,3 miljoen kilo plastic afval minder bij het afval.

Bron: Subway USA | Foto: Subway USA