02-10-2015 19:21 | Door: Chris Thijssen

Humphrey’s biedt zijn klanten als eerste Nederlandse restaurantketen een plofkipvrij menu. Uiteindelijk wil de keten toe naar kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk.

De Nederlandse restaurantketen Humphrey’s gebruikt voor zijn kipgerechten voortaan alleen nog Nieuwe Standaardkip. Deze kip krijgt 35 procent meer leefruimte dan de plofkip, groeit 25 procent minder snel, leeft langer en ziet daglicht.

Op termijn wil de restaurantketen, met achttien vestigingen in Nederland, overstappen op kip met één ster op het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Voor dit keurmerk zijn 3 sterren te behalen.

Keurmerk

Voor kippenvlees dat van één ster op het keurmerk is voorzien, geldt dat het van een langzaam groeiend ras afkomstig is, dat veel ruimte in de stal heeft gekregen. Deze keurmerk-kippen krijgen daarnaast daglicht en vers stro en graan.

Verder krijgen ze volgens de Dierenbescherming nauwelijks antibiotica toegediend en worden ze diervriendelijker verdoofd voor de slacht.

Wakker Dier stelt dat enkele hotelketens al eerder overstapten naar kip met een keurmerk. Volgens de organisatie maakt nu de eerste restaurantketen de stap richting duurzamere kip.

Bron: Wakker Dier | Foto: Mark Labriola II, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)