06-10-2015 10:24 | Door: Chris Thijssen

Bierbrouwer Molson Coors heeft met een nieuw energiecentrum de CO2-uitstoot van een Britse brouwerij binnen één jaar met 6,5 procent verlaagd. Dit komt neer op een besparing van ruim € 1 mln.

Dat schrijft Burton Mail. De internationale bierbrouwer Molson Coors opende het nieuwe energiecentrum een jaar geleden in zijn Burton Brewery in het Britse Burton-on-Trent. In het eerste jaar bespaarde het bedrijf hiermee 8,3 miljoen kilowattuur gas en 4,4 miljoen kilowattuur elektriciteit.

Deze besparingen zijn te danken aan een efficiëntere productie van stoom, perslucht en een verbeterd koelingsproces tijdens het brouwen. De efficiëntere processen leidden daarnaast tot 6,5 procent minder CO2-uitstoot. Hiermee wist Molson Coors in één jaar tijd meer dan £ 750.000 (ruim € 1 mln) te besparen.

Heineken

Molson Coors brouwt biermerken als Carling en Cobra en distribueert Heineken-merken als Heineken, Sol en Desperados in onder andere Ierland en Canada.

De bierbrouwer ontwikkelde het energiecentrum als onderdeel van een investering van £ 75 mln (€ 101,6 mln) in de Burton Brewery. Hiermee wil het bedrijf zijn wereldwijde duurzame ambities ondersteunen. Het doel is tegen 2020 het energieverbruik en de CO2-uitstoot met respectievelijk 25 en 15 procent te verminderen ten opzichte van 2011.

Bron: Molson Coors, Burton Mail | Foto: Bernt Rostad, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)