07-10-2015 12:04 | Door: Chris Thijssen

Starbucks wil binnen vijf jaar alleen nog maar kooivrije eieren gebruiken. Dit geldt voor alle vestigingen van de koffiegigant.

Dat meldt Reuters. Starbucks zegt met zijn leveranciers te werken aan het doel om in 2020 100 procent in al zijn vestigingen producten van kooi-vrije eieren te gebruiken. Consumenten kunnen bij Starbucks terecht voor eierproducten als omelet en gebakken ei, maar ook voor koek- en taartproducten die van eieren zijn gemaakt.

Kooi-vrije eieren worden geproduceerd door kippen die zich vrij kunnen verplaatsen in een stal. Conventionele kooi-eieren komen van kippen die met andere kippen in een kooi worden gehouden en weinig beweegruimte hebben.

Dierenwelzijn

Met de belofte volgt de retailer ketens als McDonald’s, Burger King en Sodexo. De stap naar kooi-vrije eieren van Starbucks is onderdeel van verschillende maatregelen op het gebied van dierenwelzijn die de koffieretailer wil doorvoeren. Andere maatregelen zijn onder andere het gebruik van vlees zonder antibiotica en groeihormonen.

Starbucks maakte de ambities vorig jaar december al wereldkundig, maar stelt zichzelf nu voor het eerst een termijn voor de implementatie ervan.

De 2020-ambitie geldt vooralsnog echter alleen voor de overstap naar kooi-vrije eieren. Starbucks werkt samen met de industrie om realistische termijnen voor de invoering van andere maatregelen te stellen, meldt Huffington Post.

Bron: Reuters, Huffington Post, Starbucks | Foto: Takahiro Yamagiwa, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)