08-10-2015 10:28 | Door: Chris Thijssen

Impossible Foods, een start-up die plantaardige cheeseburgers maakt, heeft $ 108 mln gekregen van investeerders, onder wie Bill Gates.

Dat schrijft TechCrunch. In een nieuwe financieringsronde, geleid door UBS, kreeg de Amerikaanse start-up financiële steun van Viking Global Investors, Khosla Ventures,Horizons Ventures en Bill Gates.

De laatste drie investeerden al eerder in de plantaardige cheeseburgers van Impossible Foods. Ze investeerden toen $ 74 mln in de start-up. Nu maken ze $ 108 mln vrij.

Plantaardige ingrediënten

Impossible Foods gebruikt plantaardige alternatieven voor het maken van vlees en kaas. Van deze plantaardige ingrediënten maakt de start-up vooralsnog alleen cheeseburgers.

Deze zouden hetzelfde smaken als ‘echte’ exemplaren. Naar verwachting liggen de burgers eind volgend jaar in de schappen van Amerikaanse supermarkten.

Eerder dit jaar ging het gerucht dat Google een overnamebod had gedaan op de start-up. Impossible Foods zou het bod, van circa $ 300 mln, echter te laag hebben gevonden. Het bod werd dan ook afgewezen.

Bron: TechCrunch | Foto: Impossible Foods (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)