09-10-2015 12:29 | Door: Chris Thijssen

La Place start met het gebruik van lokaal geteelde quinoa uit Nederland. De quinoa is volgens de retailer pesticidevrij geteeld op een gezonde bodem.

La Place neemt de quinoa af van de Dutch Quinoa Group, waaraan 45 Nederlandse quinoa-telers zijn verbonden. De telers worden begeleid door experts van de Dutch Quinoa Group en gebruiken geen pesticiden. Omdat de telers lokaal produceren, is de keten bovendien kort, stelt La Place.

Volgens La Place neemt de vraag naar quinoa in Nederland al jaren toe. Door de sterk toegenomen vraag is er sprake van een massaproductie in Zuid-Amerika, stelt de retailketen. Deze manier van telen put de grond uit. Ook wordt er volgens La Place gebruikt gemaakt van pesticiden.

Transportafstand verminderen

De keuze van La Place voor lokale quinoa komt volgens Nick Möhlmann, inkoper bij La Place, voort uit de wens van de keten om het aantal foodmiles terug te dringen. Dit betekent dat het bedrijf de afstand dat voedsel aflegt vanaf de productie tot aan de consument wil verminderen.

“Bovendien smaakt de Zuid-Amerikaanse quinoa vaak wat bitter”, zegt hij in een persbericht. “De Universiteit van Wageningen heeft bijna 10 jaar lang quinoa-rassen gekruist op een natuurlijke manier, totdat er een ras uit kwam dat geen bitterstof bevat. Dit is de quinoa die wij bij La Place inkopen.”

Bron: La Place | Foto: tomatoes and friends, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)