12-10-2015 15:36 | Door: Fitria Jelyta

BlueCity010 heeft € 1,7 mln geboden voor de duurzame herbestemming van het oude, Rotterdamse zwemparadijs Tropicana. Vandaag verwachten de initiatiefnemers een definitief besluit over de gunning.

Voor het realiseren van BlueCity010 in het vervallen zwemparadijs, hebben RotterZwam en impactinvesteerder Stichting iFund een bod gedaan van € 1,7 mln. Dit was het hoogste bod. Schuldeiser Aegon heeft tot maandag 12 oktober de tijd om een definitief besluit te nemen voor de herbestemming van het oude zwembad.

Volgens de initiatiefnemers is de kans dat het pand niet aan BlueCity010 wordt gegund klein. “Dit is een hele mooie opbrengst voor een haalbare herbestemming van het pand”, zegt Wouter Veer, impactinvesteerder van Stichting iFund. "BlueCity010 vertegenwoordigt ook een grote maatschappelijke waarde, ik verwacht dat Aegon dat ook inziet." Na gunning van het pand, verwacht BlueCity010 het gebouw in 2016 in gebruik te nemen.

Blauwe Economie

Met BlueCity010 wordt het oude Tropicana-zwemparadijs in Rotterdam getransformeerd tot een open plek, waarin dertig tot vijftig ondernemers samenwerken volgens het duurzame concept van de Blauwe Economie. Hierbij staat het principe van hergebruik centraal. Zo kan het afval van het ene bedrijf gebruikt worden als grondstof voor producten van een ander bedrijf.

De initiatiefnemers van BlueCity010 willen een toegankelijk gebouw realiseren met ruimte voor ondernemers in de stadslandbouw en de lokale maakindustrie. Daarnaast moet BlueCity010 gaan beschikken over winkels en horeca. Verder is het de bedoeling dat er lezingen, workshops, excursies en rondleidingen worden gehouden.

Nieuw zwembad

Behalve het BlueCity010-team, hebben ook de Rotterdamse ondernemers Marco Kramer en Anton de Jong een bod gedaan. Zij willen in het vervallen complex een nieuw subtropisch zwembad realiseren. Het AD meldt dat de ondernemers bereid zijn het bod van BlueCity010 te overtreffen.

Bron: BlueCity010 | Foto: BlueCity010 (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)