13-10-2015 18:02 | Door: Chris Thijssen

DDW, Amerikaanse producent van kleurstoffen voor de voedings- en drankenindustrie, opent een nieuwe fabriek in Louisville. Hier gaat het bedrijf natuurlijke kleurstoffen produceren.

In The Color House, zoals de nieuwe fabriek heet, gaat DDW zijn nieuwe EmulsiTech-kleuremulsies maken. “De nieuwe fabriek maakt het ons mogelijk onze klanten te bedienen met een nog breder portfolio van natuurlijke voedingsmiddelenkleurstoffen in het gele, oranje en rode spectrum”, zegt Elaine Gravatte, Chief Operating Officer van DDW, in een persbericht.

Door gebruik te maken van een speciale emulsietechnologie zet de producent grondstoffen die in olie oplosbaar zijn, zoals bètacaroteen en paprikapoeder, om in een in wateroplosbare vorm. Zo zijn ze geschikt voor het kleuren van frisdranken, soep, ijs, yoghurt, snoepgoed en bakproducten.

Meer natuurlijke kleurstoffen

De nieuwe fabriek is de tweede locatie van DDW in het Amerikaanse Louisville. Op de andere locatie bevinden zich DDW’s global support center en de caramelkleurstoffabriek van het bedrijf. Hier maakt de producent natuurlijke karamel. 

Verder produceert het bedrijf in tien andere fabrieken op vijf continenten voor klanten uit de voedingsmiddelen- en drankindustrie in honderd landen.

 

Bron: DDW | Foto: DDW