16-10-2015 12:14 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse tractor- en landbouwmachinefabrikant John Deere is een joint venture gestart met het bedrijf DN2K uit Colorado. Een nieuw cloudplatform moet boeren ondersteunen bij het verhogen van hun productie.

Met dit platform kunnen toeleveranciers in de landbouw en andere partijen hun klanten, de boeren, adviseren. Het nieuwe platform is een samenvoeging van DN2K’s softwareplatform MyAgCentral en het Operations Center van John Deere.

Het MyAgCentral-platform van DN2K ondersteunt landbouwadviseurs bij het verzamelen, organiseren en analyseren van machine-to-machine-informatie. Het Operations Center van John Deere biedt informatie op het gebied van werktuigen en productie. Daarnaast verzamelt en analyseert de software ingevoerde gegevens van boeren.

Verhoogde productie

Met de samengevoegde informatie op het nieuwe Sagelsights-platform kunnen landbouwadviseurs besluitvorming met betrekking tot productiemethoden en gebruik van werktuigen verbeteren.

Door de informatie te begrijpen en door gebruik te maken van operationele intelligentie die via het systeem reeds beschikbaar is, kunnen boeren hun productie volgens de bedrijven verhogen.

Andere sectoren

John Deere heeft een meerderheidsbelang in de joint venture. Verdere details over de gesloten overeenkomst zijn niet bekend.

Wanneer het concept binnen de agrarische sector goed blijkt te werken, zien de bedrijven ook kansen in andere industrieën, zoals de bouwsector. DN2K onderzoekt daarnaast de mogelijkheden voor toepassing in de energie-, olie en gas- en zorgsector.

Bron: John Deere | Foto: Lee Cannon, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)