20-10-2015 07:29 | Door: Chris Thijssen

Grote spelers uit de voedingsmiddelenindustrie, zoals PepsiCo, Sodexo en Unilever Food Solutions, werken samen in de strijd tegen voedselverspilling.

De International Food Waste Coalition (IFWC) heeft als doel voedselverspilling in de voedingssector te verminderen. De samenwerkende bedrijven zijn McCain, PepsiCo, SCA, Sodexo, Unilever Food Solutions, Ardo en het WWF.

Samen willen de organisaties andere bedrijven inspireren en aanzetten tot het opstarten van programma’s die verspilling tegengaan, te beginnen in Europa. Volgens de bedrijven kunnen ze met deze overkoepelende aanpak het verschil maken. De samenwerking richt zich op concrete verbeteringen binnen de productieketens van de bedrijven.

Grote ambities

“We hebben grote ambities”, zegt Damien Verdier, Group Chief Strategy bij Sodexo en voorzitter van de IFWC, in een persbericht. “We geloven echt dat deze collectieve organisatie tot efficiëntere oplossingen zal leiden om voedselverspilling tegen te gaan. Een uitdaging die we niet moeten onderschatten, zowel als het gaat om klimaatimpact als om de natuurlijke hulpbronnen, en natuurlijk de grote vraag: hoe voeden we de wereld in 2050?”

Wetgeving voedseldonaties

Naast het vinden van concrete oplossingen voor het voedselverspillingsvraagstuk, willen de organisaties uiteindelijk ook de bestaande wetgeving op dit gebied veranderen. Zo is er volgens de IFWC geen uniforme wet in de Europese Unie die de aansprakelijkheid tussen verstrekkers en ontvangers van voedseldonaties regelt. Hierdoor zijn sommige bedrijven huiverig als het gaat om het doneren van overtollig voedsel.

Bron: Sodexo | Foto: Sodexo