21-10-2015 07:49 | Door: Fitria Jelyta

De Britse supermarktketen Waitrose komt met een duurzaam verpakkingsmateriaal voor eieren. De nieuwe eierdozen uit gras en gerecycled papier is 100 procent herbruikbaar.

De volledig herbruikbare eierverpakking bestaat voor 50 procent uit gras en 50 procent uit gerecycled papier. Het gras is gemaaid op onbemeste aarde en groeit snel aan. De productie van de verpakking vergt 60 procent minder water dan traditionele eierdozen uit pulp en bespaart 15 procent CO2-uitstoot.

Waitrose gebruikt de nieuwe eierdozen voor haar biologische eieren. De Britse supermarktketen zegt met de duurzame verpakking jaarlijks 77 ton hout en papier te besparen. Wanneer Waitrose de dozen voor alle eieren gebruikt, is een besparing van 382 ton op hout en gerecycled papier mogelijk.

Duurzame verpakking

De duurzame eierverpakking van Waitrose is onderdeel van een onderzoeksproject van de universiteiten Bangor en Aberystwyth in Wales. De universiteiten ontwikkelen samen met Waitrose en industriële partners ook verpakkingen voor groente en fruit op basis van gras.

Waitrose heeft eerder zonnepanelen ingezet bij het verduurzamen van haar melkproductieketen

Bron: Edie, Greener Package | Foto: Austin Kirk, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)