21-10-2015 18:08 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn in Venray gaat energie leveren aan de buurt. Zo’n duizend zonnepanelen op het dak van de supermarkt wekken de duurzame stroom op.

Dat meldt Zzon. De panelen op het dak van de Albert Heijn op de Gouden Leeuw worden gefinancierd door een coöperatie van inwoners in de omgeving. In ruil voor hun investering ontvangen de buurtbewoners lokale en duurzame zonnestroom, met een rendement van 9 procent gedurende 15 jaar.

Het project gaat door als er minimaal 840 panelen zijn gefinancierd. De lokale ontwikkelaar Zzon is verantwoordelijk voor de plaatsing van de zonnepanelen. Naar verwachting installeert de ontwikkelaar deze halverwege 2016 op het dak van de supermarkt.

Groenlening

Wel moet er vanuit de belastingdienst nog goedkeuring komen om gebruik te maken van de postcoderoosregeling, die geldt bij zonnepanelencoöperaties. Hiermee genieten deelnemers aantrekkelijke fiscale voordelen.

Daarnaast heeft Albert Heijn zijn hoop gevestigd op een groenlening van de lokale Rabobank, de aanvraag daarvoor is ingediend. 

Bron: Zzon | Foto: Albert Heijn (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)