21-10-2015 14:35 | Door: Chris Thijssen

Hivos en Baltan Laboratories besteden tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven aandacht aan groen en eerlijk voedsel. Internationale kunstenaars wisselen hun ideeën op dit gebied uit.

Hivos werkt sinds vorig jaar, onder de naam Age of Wonderland, samen met het platform Baltan Laboratories om te verkennen hoe design, kunst en ontwikkelingssamenwerking elkaar kunnen inspireren. Het sociale innovatieprogramma behandelt de gecompliceerde problemen rond het wereldvoedselsysteem.

Voor Age of Wonderland zijn zes internationale kunstenaars aan de slag gegaan met wereldwijde voedselvraagstukken. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven, wisselen de kunstenaars bij Baltan Laboratories hun ideeën over sociale innovatie op dit gebied uit met Nederlandse ontwerpers en het publiek.

Smart city’s

De focus ligt dit jaar op groen en eerlijk voedsel. Hierbij staat de vraag ‘wat kunnen we leren van ontwerpers in ontwikkelingslanden om betere op maat gerichte hulp te kunnen bieden?’ centraal.

Een van de kunstenaars is Ahadi Katera. Samen met zijn team onderzoekt hij in Tanzania hoe groene ICT is te gebruiken om afvalscheiding en –inzameling in arme wijken te stimuleren. Zo wil de kunstenaar organische mestproductie mogelijk maken.

Tijdens het Age of Wonderland-programma wil Katera parallellen leggen tussen Eindhoven en andere delen van de wereld om mogelijkheden voor toekomstige smart city’s te ontdekken.

Katera presenteert zijn ideeën op woensdag 21 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur bij Baltan Laboratories.

Bron: Hivos | Foto: Jeroen Aarts, Dutch Design Week, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)