Tanja Roeleveld, Landal GreenParks: 'Een duurzaam leider moet vooral niet betuttelen'

Tanja Roeleveld is programmamanager duurzaam en betrokken ondernemen bij Landal Greenparks. Duurzaamheid zit bij het bedrijf al in de naam verweven; gasten komen er ook voor de natuur. In 2030 wil het vakantiebedrijf klimaatneutraal zijn.

Landal exploiteert meer dan 85 vakantieparken door heel Europa en doet veel aan duurzaamheid. Niet alleen qua locatie, maar ook op het gebied van faciliteiten. Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows en centrumvoorzieningen bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gewerkt aan een volledig circulair interieur. Zo wordt bij de aanschaf van nieuwe meubelen bijvoorbeeld gekozen voor producten van massief FSC-hout en metaal voor maximaal hergebruik.

Duurzaam gedachtegoed

Het gedachtegoed achter duurzaamheid leefde altijd al wel bij Landal, zegt Roeleveld. “Het was meer een kwestie van alles wat we al hadden, naast elkaar zetten. We konden veel oogsten van de initiatieven en ideeën die mensen al hadden.” Eén van die ideeën was het houden van bijenvolken op de parken.

Duurzaamheid meetbaar maken  

Landal won in 2018 en 2019 de Sustainable Brand Index in de categorie Leisure and Travel. Het afgelopen jaar stond het bedrijf zeven plaatsen hoger dan in 2018. Roeleveld vraagt zich af of duurzaamheid echt te meten valt, maar als dat zo is, uit zich dat volgens haar in een dergelijke verkiezing. “Daaruit kunnen we opmaken dat we het beter doen.”

Vond je deze podcast gaaf?

Abonneer je dan voor meer op:

Meer over Tanja Roeleveld?

Bekijk het profiel 

Interview: Paul van Liempt | Foto: Celine Wagenmakers


Deel deze pagina