Topman a.s.r. over duurzame transitie: "Een pijnloze verandering, blijkt vaak niet houdbaar te zijn"

Als CEO zet Jos Baeten zich persoonlijk in voor duurzame initiatieven binnen a.s.r., zoals het pand dat in 2019 van het gas af werd gekoppeld en nu volledig CO2-neutraal is. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een succesvolle beursgang en werd het MVO-beleid vormgegeven tot wat het nu is. 

Verzekeraar a.s.r. heeft verschillende bedrijfsonderdelen. Het is actief in vastgoed en vermogensbeheer, maar ook bekend als schadebedrijf. In de podcast met Paul van Liempt vertelt CEO Jos Baeten welke kansen en mogelijkheden dit met zich meebrengt op het gebied van duurzaamheid.

Daarnaast vertelt Baeten wat zijn leiderschapsstijl kenmerkt en hoe je duurzaamheid tastbaar kunt maken voor alle medewerkers binnen een bedrijf. Zijn reis naar Antarctica speelt daar een belangrijke rol in. "In Antarctica werd ik voor het eerst geconfronteerd met de kracht en de macht van de natuur. Daar is bij mij het kwartje gevallen. Als we zo doorgaan als samenleving, dan neemt de natuur het over. Voor deze reis dacht ik daar niet over na, stond het niet op mijn vizier."

Meer over Jos Baeten?

Bekijk het profiel 

Beeld: Celine Wagenmakers. 


Deel deze pagina