Over Green Leaders

Green Leaders is een multimediaal format van DuurzaamBedrijfsleven. De frontrunners van de nieuwe economie krijgen hiermee het podium dat zij verdienen.


Wie zijn Green Leaders?

DuurzaamBedrijfsleven heeft de afgelopen jaren honderden professionals belicht en weet inmiddels als geen ander wie spijkers met koppen slaat en wie luchtkastelen bouwt. Vanuit die positie hebben wij samen met een ‘Raad van Wijzen’, ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven en de wetenschap, een lijst van 120 Green Leaders opgesteld. De Green Leaders voldoen aan de onderstaande selectiecriteria.

1. Resultaat
Green Leaders boeken nu en in de toekomst resultaten. Zij focussen zich niet op problemen maar komen juist met praktische oplossingen. Succesvol duurzaam ondernemen staat bij deze leiders centraal.

2. Positie
Green Leaders maken impact vanuit hun positie. Zij durven beslissingen en risico’s te nemen, zoeken naar innovatieve verbindingen of scheppen een cultuur die vernieuwing stimuleert.

3. Persoon
Green Leaders tonen duurzaam leiderschap en zijn transparant. Zij durven ook eerlijk te zijn over wat nog niet lukt. Het dienen van een groter geheel is voor hen belangrijker dan het eigenbelang.


Wie is volgens jou een Green Leader?

Onze lijst is niet uitputtend en de community bepaalt. Laat ons weten welke Green Leader niet mag ontbreken.

Nomineer iemand
wie-zijn-greenleaders-desktop@2x.png

Hoe Green Leaders worden geselecteerd

Iedereen kan een Green Leader voordragen. Daarbij moet aangegeven worden op welke wijze de genomineerde aan de gestelde selectiecriteria voldoet. Nieuwe Green Leaders worden aan de lijst toegevoegd na een positieve beoordeling in samenwerking met de ‘Raad van Wijzen’.

De ‘Raad van Wijzen’ bestaat Lars Falch, mede-oprichter Powerpeers, Wieke Janssen, eigenaar Spinnaker; Kees Noorman, directeur ORAM’; Annemieke Roobeek, hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit en oprichter Meeting More Minds en Egbert Vennik, CEO Tagpoint Training.


Wie zijn partners van Green Leaders

Om maximale impact te maken werken wij samen met toonaangevende partners. Partijen die duurzame innovaties omarmen en begrijpen dat elke beweging begint met mensen en hun ideeën.

Ebbinge is de founding partner van Green Leaders. De visie van het executive-search bureau op duurzaam leiderschap is een perfecte match met het platform voor transitieversnellers.


Word ook partner

Neem contact met ons op om de
mogelijkheden te bespreken.

avatar
Yoeri van Alteren
Algemeen Directeur
020-2215065
Ik wil partner worden