Corien
Wortmann-Kool

Bestuursvoorzitter

Pensioenfonds ABP

Informatie

Naam

Corien Wortmann-Kool

Bedrijf

Pensioenfonds ABP

Functie

Bestuursvoorzitter

Leeftijd

61

Social media

Wie is Corien Wortmann-Kool?

Corien Wortmann-Kool (60) is sinds 2015 bestuursvoorzitter van Pensioenfonds ABP en werd onlangs herbenoemd voor nog eens vier jaar. Daarvoor was Corien Wortmann-Kool werkzaam in de Europese politiek, op het Haagse ministerie en in het bedrijfsleven.

Resultaat
Het pensioenfonds ABP wordt door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling aangemerkt als één van de duurzaamste pensioenfondsen van het land. Corien Wortmann-Kool houdt zich onder andere bezig met het verduurzamen door de hele portefeuille heen. Zo koos ABP in 2015 ervoor om ook duurzaamheidscriteria op te nemen in het beleggingsbeleid. Het pensioenfonds belegt onder andere in de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Een ambitieuze doelstelling die het ABP zichzelf tot doel heeft gesteld is om in 2020 58 miljard te beleggen met een directe impact aan de SDG's.

Positie
Corien Wortmann-Kool staat naar eigen zeggen voor een goed en duurzaam pensioen voor alle 2,9 miljoen deelnemers. Met het ABP draagt de bestuursvoorzitter bij aan de beweging naar duurzaamheid door transparant te zijn, kritisch naar partijen te kijken en de dialoog aan te gaan, ook met partijen die niet per se aan dezelfde zijde staan.

Persoon
Haar functie noemt ze de mooiste baan tot nu toe omdat er een groot financieel en maatschappelijk belang is om het pensioengeld van deelnemers op een duurzame manier te beleggen. Zelf genoot Corien Wortmann-Kool een liberale opvoeding waarbij met de paplepel werd ingegoten om een maatschappelijke carrière na te jagen.