Kees
Aarts

Mede-oprichter en CEO

Protix

Informatie

Naam

Kees Aarts

Bedrijf

Protix

Functie

Mede-oprichter en CEO

Wie is Kees Aarts?

Kees Aarts is mede-oprichter en CEO van internationaal opererende insectenkwekerij Protix. De eiwitten van insecten worden onder andere in vee-voedsel verwerkt. In deze Green Leader podcast met Paul van Liempt vertelt Aarts over de bijdrage die Protix kan leveren in de eiwittransitie.

Persoon & positie
In 2009 verruilde Kees Aarts zijn leaseauto van organisatieadviesbureau McKinsey voor een oude Opel om insecten te kweken. Het idee sloeg aan in de markt. Bij de eerste investeringsronde haalde hij samen met mede-oprichter Tarique Arsiwalla € 3 miljoen op. “Kapitaal om fouten te maken”, aldus Aarts. Daar heeft hij goed gebruik van gemaakt, vertelt hij.

Resultaat
Protix kweekt grootschalig insecten op voedselresten en verwerkt deze insecten vervolgens in voedsel voor bijvoorbeeld vissen en kippen. Dit levert een significante CO2-reductie op en kan een bijdrage leveren aan het voorkomen van eiwittekorten bij een groeiende wereldbevolking.

In onderstaande podcast vertelt Kees Aarts over zijn achtergrond, de eiwittransitie en de redenen wat zijn bedrijf Protix vernieuwend maakt. “Wij vergelijken ons nooit met andere bedrijven, want wij zijn compleet nieuw; een hele nieuwe categorie.”