Lisette
Kreischer

Activist en mede-oprichter

The Dutch Weed Burger

Informatie

Naam

Lisette Kreischer

Bedrijf

The Dutch Weed Burger

Functie

Activist en mede-oprichter

Leeftijd

38

Wie is Lisette Kreischer?

Lisette Kreischer (37) is zowel activist als ondernemer in de vegawereld. Ze is mede-oprichtster van The Dutch Weed Burger en kookboekauteur van meer dan tien veganistische kookboeken waarmee ze zich inzet voor een plantaardige toekomst zonder dierenleed. 

Positie en resultaat
In 2012 richtte ze samen met co-founder Mark Kulsdom The Dutch Weed Burger op. Met de populaire plantaardige hamburger verrijkt met zeewier brak Kreischer de markt open voor de plantaardige keuken. Ze zette zich zes jaar in voor The Dutch Weed Burger, dat mede dankzij de opvallende naam veel naamsbekendheid kreeg in zowel het binnen- als buitenland door de aanwezigheid op festivals, restaurants en inmiddels een eigen winkel in Amsterdam. Kreischer hoopt met The Dutch Weed Burger ook andere beginnende en gevestigde bedrijven te inspireren en te laten zien dat plantaardig voedsel de toekomst heeft.

Persoon
Zelf raakte Kreischer al op jonge leeftijd geïnspireerd door het veganisme. Ze houdt zich al sinds haar jeugd met het onderwerp bezig en hoopt anderen hiermee te inspireren en aan te zetten tot een plantaardige levenswijze. Door onder andere voedsel, kleding en cosmetica te gebruiken waar geen dieren voor hebben geleden, draagt Kreischer bij aan een betere wereld. Ze houdt zich op dit moment vooral bezig met het creëren van zoveel mogelijk impact en educatie voor het veganisme. Daarnaast geeft Kreischer workshops, lezingen en coaching en werkt ze als conceptontwikkelaar waarbij ze nieuwe trends bedenkt binnen het veganisme.