Angélique
Laskewitz

CEO

Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling

Informatie

Naam

Angélique Laskewitz

Bedrijf

Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling

Functie

CEO

Leeftijd

54

Wie is Angélique Laskewitz?

Angélique Laskewitz is directeur van VBDO: de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Gedurende haar hele carrière houdt zij zich al bezig met verandermanagement. Dat sluit goed aan bij VBDO. Duurzaam beleggen mainstream maken is namelijk het doel.

Positie

Angélique Laskewitz (1966) vervulde vanaf 1991 diverse management en consultancy rollen op het gebied van verandermanagement, HR en governance bij financiële dienstverleners als RVS, AMEV, Fortis Bank Nederland, BNP Paribas Fortis en ASR Nederland. Daarnaast zette zij in 2002 haar eigen adviespraktijk ALMC op. Vanaf maart 2016 is zij algemeen directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Resultaat

Als algemeen directeur van VBDO zet Angélique Laskewitz de financiële sector én bedrijven in beweging, omdat VBDO niet alleen bedrijven bevraagt over duurzaamheid, maar ook de eigen deelnemers.

VBDO presenteert een jaarlijkse benchmark over verantwoord beleggen onder pensioenfondsen. Uit de laatste benchmark bleek dat het aantal pensioenfondsen met langetermijndoelen op duurzaamheid is gestegen. Dat komt niet alleen door VBDO, maar de vereniging draagt er wel aan bij.

Persoon

Angélique Laskewitz studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Groningen en na de opleiding bij het Alternative Dispute Resolution Institute in Amsterdam in 2003 is zij gecertificeerd en geregistreerd mediator.

Vanuit haar opvoeding kreeg Angélique Laskewitz mee dat zorgen voor een ander belangrijk is, het algemeen belang. Rechtvaardigheid vindt zij een belangrijke waarde. Als tiener ging zij de barricade op voor de zeehondjes en de przewalskipaarden.

Verandermanagement vormt een rode draad in haar carrière. Hoe krijg je mensen mee? Dat interesseert haar. Circa vijftien jaar ligt daarbij de focus op duurzaamheid.

Fotografie door: Céline Wagenmakers