Arie
Koornneef

Directievoorzitter

ASN Bank

Informatie

Naam

Arie Koornneef

Bedrijf

ASN Bank

Functie

Directievoorzitter

Leeftijd

51

Wie is Arie Koornneef?

Als directievoorzitter van ASN Bank leidt Arie Koornneef één van de meest succesvolle duurzame banken van Nederland. Het gaat de bank voor de wind met een jaarlijks stijgend klantenbestand. Daarnaast maakt de bank internationaal impact door het goede voorbeeld te geven. Dit voorbeeld wordt steeds vaker gevolgd.

Positie

Arie Koornneef is directievoorzitter bij ASN Bank, één van de meest succesvolle duurzame banken van Nederland. Het klantenbestand van de bank groeit jaarlijks en internationaal maakt de bank impact door het goede voorbeeld te geven.

Persoon

Arie Koornneef omschrijft zichzelf als een verbinder die graag nadenkt, maar vooral van aanpakken houdt: niet lullen maar poetsen. Voordat hij via SNS bij ASN Bank terechtkwam werkte hij in de ngo-wereld. Eerst bij Youth for Christ en daarna bij Simavi.

Resultaat

ASN Bank maakt samen met BLG Wonen, RegioBank en SNS onderdeel uit van De Volksbank. De Volksbank heeft de klimaatneutrale ambitie van ASN Bank overgenomen. Daarmee vergroot de impact van ASN Bank. Daarnaast neemt de bank (inter)nationale financiële instellingen mee in het duurzaamheidsthema. Bijvoorbeeld door de CO2-uitstoot van de portefeuille meetbaar te maken en deze kennis te delen.

ASN Bank was één van de initiatiefnemers van de Dutch Carbon Pledge voor financiële instellingen tijdens de klimaattop van 2015 in Parijs. Dit resulteerde in de oprichting van het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF) waarvoor ASN Bank de voorzitter levert. Steeds meer partijen sluiten zich aan bij PCAF. ASN Bank was tevens mede-initiatiefnemer van de Spitsbergen Ambitie in 2018 wat de opmaat was voor het klimaatcommitment dat de Nederlandse financiële sector juli 2019 tekende.