Frans
Hofstede

CFO

Arcadis Nederland

Informatie

Naam

Frans Hofstede

Bedrijf

Arcadis Nederland

Functie

CFO

Wie is Frans Hofstede?

Frans Hofstede is financieel directeur bij advies- en ingenieursorganisatie Arcadis. In die rol zoekt hij naar de feiten achter de cijfers. 

Persoon

Frans Hofstede (55) studeerde van 1982 tot 1987 bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens werkte hij onder andere voor Campina Melkunie, VNG en KLM. In 2001 startte hij bij advies- en ingenieursorganisatie Arcadis. Hij vervulde daar verschillende controllerfuncties voordat hij doorgroeide tot financieel directeur.

Daarnaast is hij voorzitter van de  Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland, docent management control voor de accountancy-opleiding van de Nyenrode Business Universiteit en lid van de kerngroep  die verantwoordelijk is voor de inhoud, opzet en tentamens van het vak Management Control.

Positie

Als financieel directeur kijkt Frans Hofstede naar de feiten achter de cijfers. Duurzaamheid maakt voor hem onderdeel uit van een gezonde bedrijfsvoering. In het begin moest hij collega’s daar nog van overtuigen. Pas toen hij aantoonde hoe een groenere bedrijfsvoering ook geld bespaart, werden zij enthousiast.

Resultaat

Arcadis Nederland wil niet alleen in de eigen onderneming duurzaamheid op orde hebben, maar ook de branche in beweging brengen. Kortom: ‘industry game changer’ worden. Dat doet het bedrijf door klanten te overtuigen van duurzaamheid. Een voorbeeld daarvan in de renovatie van station Eindhoven. Vanwege de monumentale status van het gebouw dacht ProRail dat zonnepanelen op het dak niet mogelijk waren, Arcadis toonde hoe het wel kon.