Gideon
Goudsmit

Ondernemer

Energie Positief

Informatie

Naam

Gideon Goudsmit

Bedrijf

Energie Positief

Functie

Ondernemer

Wie is Gideon Goudsmit?

Duurzame ontwikkeling moet volgens Gideon Goudsmit van onderop komen. Vanuit burgers en bedrijven. Daar richt de ondernemer zich dan ook op. Door het goede voorbeeld te geven hoopt hij dat anderen volgen. 

Persoon
Sinds zijn jeugd zoekt Gideon Goudsmit de grenzen op van wat voor mogelijk wordt gehouden. Zo voorziet hij als dertienjarige voorzag de buitenverlichting van het vakantiehuis van zijn ouders van duurzame energie met behulp van een stuwdammetje en een fietsdynamo. Later ontwerpt hij energiepositieve zeilschepen waarvan hij er vele bouwde in Zuid Afrika.

Positie
De ondernemer combineertzijn duurzaamheidsambitie met hard werken en een scherpe ondernemersgeest. Zijn kapitaal verdiende hij met onroerend goed. Tegenwoordig is hij ook een veelgevraagd duurzaamheidsadviseur voor particulieren en bedrijven.

Impact
In 2019 zou het moeten worden opgeleverd: het meest duurzame woon-werkcomplex ter wereld. Goudsmit is er al vijf jaar mee bezig. Als de gemeente Amstelveen dit jaar toestemming geeft dan zal het gebouw in 2021 gereed zijn.