Tanja
Roeleveld

Sustainability manager international

Lely

Informatie

Naam

Tanja Roeleveld

Bedrijf

Lely

Functie

Sustainability manager international

Leeftijd

43

Wie is Tanja Roeleveld?

Tanja Roeleveld is sustainability manager international bij Lely, een internationaal familiebedrijf dat innovatieve oplossingen biedt voor de agrarische sector. Tot 2019 was zij programmamanager duurzaam en betrokken ondernemen bij Landal GreenParks. Landal wil gasten een onvergetelijk verblijf bieden midden in de natuur en hen daarmee stimuleren om duurzamere keuzes te maken.

Resultaat

Met meer dan 85 vakantieparken en jaarlijks ruim 2,8 miljoen bezoekers is Landal GreenParks een grote speler in de vakantiebranche. Het bedrijf wil in 2030 klimaatneutraal zijn en heeft al een aantal duurzame stappen gezet. Zo is elk vakantiepark overgeschakeld op groene energie en wordt het gasverbruik CO2-gecompenseerd. Ook koopt Landal zoveel mogelijk circulair in. De inspanningen leverden onder andere een eerste plaats op in de Sustainable Brand Index 2018 en 2019 in de categorie Travel & Leisure.

De meeste bezoekers komen naar Landal GreenParks om van de natuur te genieten. Die passie grijpt het bedrijf aan om gasten te stimuleren om duurzamere keuzes te maken. Zo werkt het park samen met Natuurmonumenten om kinderen spelenderwijs over het belang van de natuur te leren.

Positie

De hospitality heeft Tanja Roeleveld altijd aangesproken. Ze werkte lang in de horeca en heeft een opleiding aan de hotelschool gevolgd. Bij Landal GreenParks begon Tanja Roeleveld als communicatiemanager. Ze creëerde vervolgens zelf de functie programmamanager duurzaam en betrokken ondernemen. Vanuit die positie wilde zij gasten een onvergetelijk verblijf in de natuur bieden en hen tegelijkertijd bewust maken van het belang van die natuur. In 2017 werd zij verkozen tot MVO manager van het jaar.

Persoon

Tanja Roeleveld groeide op in een klein dorp met naar eigen zeggen vijfhonderd inwoners en vijfhonderd koeien. Een prachtige omgeving, waarin zij zich steeds meer een met de natuur voelde. Ze wordt gedreven door natuurbeleving en een positieve verandering teweegbrengen. In de Green Leaders podcast vertelde zij over haar werk bij Landal Greenparks: “Ik heb mij altijd beter gevoeld in de natuur. Nu wil ik vanuit mijn rol bij Landal GreenParks helpen om die natuur in stand te houden.”

Haar empathische vermogen staat centraal in haar aanpak. Duurzaam leiderschap betekent volgens Tanja Roeleveld goed luisteren naar de belangen en wensen van anderen en die meenemen in elk gesprek. Zij stelt dat mensen daardoor inzien dat verschillende wensen vaak goed samen gaan en elkaar kunnen versterken.