10-11-2015 13:31 | Door: Dimitri Reijerman

Printr, een start-up van oud-studenten van de Universiteit Twente, heeft bij investeerders € 750.000 opgehaald. Het bedrijf wil 3D-printen eenvoudiger maken via een usb-dongle en het Formide-besturingssysteem.

Het geld is opgebracht door een groep informele investeerders, meldt Het Financieele Dagblad. Met de kapitaalinjectie wil Printr werken aan het verbeteren van Formide. Dit is een besturingssysteem dat vrijwel elke 3D-printer kan aansturen.

The Element Printr

De nadruk bij Formide ligt op gebruiksvriendelijkheid. Een gebruiker die een 3D-ontwerp wil printen, drukt slechts op een '3D-print nu'-knop. Zo hoeft die gebruiker niet langer tientallen parameters mee te geven of allerhande softwarepakketten te installeren. Hiermee maakt Printr 3D-printen voor een grotere doelgroep toegankelijk.

The Element

Aanvullend werkt Printr ook aan een platform waarop 3D-ontwerpen zijn te vinden. Daarnaast is er The Element, een usb-dongle die aan diverse 3D-printers is te hangen en samen met Formide het 3D-printproces vergaand moet vereenvoudigen.

Printr is opgericht door Cecile van der Waal, Douwe Bart Mulder en Chris ter Beke, voormalig studenten van de Universiteit Twente. Doel is om Forbide uit te laten groeien tot een standaard voor 3D-printing. Als de start-up dit weet te bereiken, dan kan die diverse verdienmodellen gaan hanteren.

Bron: FD | Foto: Printr